onsdag 15 juni 2016

Psykolog landstinget

Mindler är landstingssubventionerat och kostar därför endast 1kr. Träffa en psykolog utan väntetid. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.


Vill du jobba som psykolog hos oss?

Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Mer hjälp vid behov på någon av våra vårdcentraler.


På Capio hjälper vi dig digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid!


Kostnaden för att gå i psykoterapi och psykologisk behandling varierar.

Om du går hos en yrkeslegitimerad behandlare som är ansluten till landstinget betalar du samma kostnad som för ett läkarbesök och högkostnadsskyddet gäller. Om du söker hjälp hos en privat behandlare får du själv betala för behandlingen. Landstinget har vårdavtal med många privatpraktiserande psykologer , vilket innebär att man kan få gå hos dem till en reducerad kostna en så kallad landstingstaxa.


Men tillgängligheten varierar väldigt från landsting till landsting. Därför är det bäst att du kontaktar ditt landsting och hör efter vad som gäller just där. Ett besök hos en psykolog i Stockholm i landstinget kostar som ett vanligt läkarbesök.


Det lättaste för dig är att få en remiss av din vårdcentral. Du kan även på egen hand boka in dig hos en privat psykolog i Stockholm, vilket också finns i de flesta större orter i Sverige. Privata psykologer och terapeuter Nedan finns länkar till verksamheter som förmedlar kontakt med privata psykologer och terapeuter. I texten om psykoterapi och psykologisk behandling kan du läsa mer om olika terapiformer och vad du bör tänka på innan du tar kontakt.


Tingsrätten går på psykologens linje och anser att det är mer sannolikt att arbetsoförmågan beror på ECT-behandlingarna och övergreppen, än av någon annan orsak, exempelvis en grundsjukdom. Mot bakgrund av ovanstående har landstinget skälig anledning att befara att psykologen kan utgöra en fara för patientsäkerheten och anmäler hen därför till IVO. Söker du däremot via landstinget gäller så kallad landstingstaxa, alltså en rabatterad kostnad för att träffa en psykolog.


Hur fungerar det att söka psykologhjälp via landstinget. Där sker en bedömning och i nästa steg blir du kallad till en. Lönestatistik för Psykolog gör att du enkelt ser om du har rätt lön.


Medellöner för detta yrke och andra inom Hälso- och sjukvår samt annan nyttig statistik.

Förutom din utbildning är dina viktigaste verktyg som psykolog du själv och din förmåga för att förstå och hjälpa andra. Psykologer gör utredningar och föreslår åtgärder inriktade på individer, grupper, organisationer och fysisk miljö. Du kan arbeta inom allt från statliga myndigheter, kommuner och landsting till den privata.


Du väljer själv vilken psykoterapeut du vill gå till. Den remitterande psykiatrikern eller psykologen kan hjälpa dig att välja om du önskar det. Psykoterapi ska bedrivas i lokaler som är anpassade för att ta emot patienter med olika funktionsnedsättningar och psykoterapeuten anlitar tolk om behov finns. Hos oss arbetar över 1leg.


Alla Våra psykologer är legitimerade. Oftast får du träffa någon samma dag du söker hjälp. Har du till exempel sömnsvårigheter, är nedstämd eller har ångest, depression och stressrelaterade problem ska du vända dig hit.


Vi arbetar utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT), ACT och FACT. Psykologen erbjuder kortare behandling, både individuellt och i grupp. Utgångspunkten är en aktiv behandling som hjälper dig att hjälpa dig. De 7föreningsanslutna psykologer som verkar på västkusten i och kring Göteborg arbetar bland annat inom företagshälsovår habilitering, primärvår psykiatri och somatisk vård.


Många psykologer driver privata mottagningar i Göteborg och det finns även ett flertal psykologer som du kan träffa digitalt i Göteborg. Våra PTP- psykologer anser att de får en god bredd av arbetsuppgifter och att handledning är både frekvent och engagerad. Hela sex av tio stannar i landstinget efter avslutad PTP, vilket visar att Landstinget Sörmland är en uppskattad arbetsgivare, säger Nina Stühmeyer som är studierektor för PTP-programmet. Som PTP- psykolog i Värmland erbjuds du handlett arbete under eget yrkesansvar, blandat med utbildningsmoment tillsammans med dina PTP-kollegor.


Dalarna är ett stort landsting , men trots det har vi mängder av länsövergripande möten, temadagar, yrkesträffar och mycket annat. Behandling med din psykolog. Vi har två alternativ som du kan få ta del av. Det första alternativet är att du i samarbete med en av våra psykologer arbetar med ett internetbaserat behandlingsprogram under 8-veckor. Det andra alternativet är att du fortsätter med digitala besök.


Lisa Grönblad är psykolog och psykoterapeut med psykolog - och psykoterapeutexamen från Uppsala universitet. Utbildat sig till handledare med KBT-inriktning vid Stockholms universitet. Hon har gedigen psykiatrisk erfarenhet efter att ha arbetat inom den psykiatriska öppenvården vid Stockholms Läns Landsting under flera år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg