måndag 28 december 2015

Tips efter otrohet

Tips efter otrohet

Uttryck dina känslor efter otrohet. Prata med din partner när du känner dig redo för det. Säg vad som sårar dig och vad du vill att de ska göra för att återfå din tillit. Efter otrohet är det viktigt att du uttrycker dina känslor med ord istället för gester och fysiska handlingar.


Tips efter otrohet

Efter ett sådant här svek befinner man sig i en känslomässig berg- och dalbana. Ena dagen är det bra, nästa är man redo att gå. Vi ville undvika att göra något förhastat. Till slut beslutade sig Laila för att ge Jan en chans till.


Kan man verkligen bygga upp tilliten igen efter en otrohet ? Bland storstadsbor har procent varit otrogna. För landsortsbor är siffran tio procent. Gifta par är oftare otrogna, procent, än sambopar, elva procent, och särbopar, sju procent. Här ska vi försöka reda ut hur det går att bygga upp ett förhållande igen efter otrohet. Finns det olika sorters otrohet ? Att hitta tillbaka efter otrohet kräver tålamo men det kan gå.


Karin Wulff Ingves, familjerådgivare i Malmö, har träffat många par som krisar efter det stora sveket. Här finns inga enkla eller raka svar. Förhållanden handlar om tillit – och nu är denna tillit förlorad. Här berättar ett par och en kvinna om hur de blev lyckliga igen - på olika sätt. Men hur vet man om det är rätt att stanna eller gå efter otrohet ? Otrohet kan vara en stor utmaning för relationen.


Gör pyskologens test och ta reda vilken väg som är rätt. Gå vidare efter otrohet. Hur kan man förlåta och gå vidare efter otrohet ? Upptäckten av otrohet – allt från hemliga sms, telefonsamtal, eller hemliga mail via internet – kan vara en extremt förödande upplevelse.


Begå inte otrohet av hämnd bara för att ge igen på din partner. Acceptera att alla förhållanden förändras efter otrohet. Sörj din relation som du skulle sörjt en älskad vän. Så arbetar jag med processen i otrohet , lögner och svek Så här ser processen ut: Ta hand om det eventuellt trauma, otrygghet, sorg som den svikne känner.


Ta ett gemensamt beslut om att helhjärtat vilja ge relationen en chans genom att besluta om att ta hjälp och gå ett visst antal gånger i parterapi. Faktorer som ålder, ekonomi och tillfredsställelse har en stor påverkan på varför och hur folk bedrar sin partner. Hur går man egentligen vidare efter otrohet ? Den frågan ställde Hälsa den belgisk-israeliska psykoterapeuten Esther Perel, utsedd till en av världens mest inflytelserikaste personer av Oprah Winfrey, och aktuell med nya boken Kärlekskris – så går du vidare efter otrohet. I sitt arbete med parterapi har Esther Perel mött många som efter en otrohet känner sig djupt sårade förstås, men även lurade på sina egna upplevelser. För kanske är det just detta, att de minnen ni har tillsammans blir ifrågasatta när det uppdagas att din partner varit otrogen.


När det gäller otrohet så finns det ingen exakt definintion. Vanligtvis handlar det om att man bryter de regler som finns i parrelationen. Dessa kan vara mer eller mindre tydliga. Numera kan otrohet finnas inom fler områden än tidigare inte minst gäller detta internet. Men otrohet handlar i långt högre utsträckning än vad vi tror varken om relationen eller om den andre.


Alla som haft influensan är beredda att göra vad som krävs för att slippa bli sjuka igen. Viruset ändrar sig dock från år till år så tyvärr går man inte. Att lära sig att lita på någon kan vara svårt – men att lära sig att lita på en som varit otrogen? Att gå sönder och bli hel igen är en bok som har fått flera bra omdömen.


Det är mycket svårare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg