onsdag 9 december 2015

Olika typer av psykologer

Du behöver bara ditt BankID och internet. Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.


Maila eller ring och boka in en samtalstid! Typer av psykologer För att du ska lära dig lite mer om psykologins värld och vilka olika typer av inriktningar som finns, kommer vi idag att prata om typer av psykologer.

Här presenterar vi olika typer av metoder som psykologer jobbar utifrån. Vanliga psykologiska metoder är KBT och psykodynamisk terapi. Deltagarna har mellan kurstillfällena arbetat med sin skriftliga examination. Sammanlagt omfattar kursen lärarledda lektionstimmar.


Som konsult har psykologer möjlighet att bredda sin erfarenhet genom att prova på många olika typer av uppdrag och organisationer. Fortsätt läsa för att ta del av olika typer av psykoterapi. Emotionella problem, rädslor, trauman, personliga kriser, relationssvårigheter, barndomsstörningar… Det finns många anledningar till att människor beslutar sig för att uppsöka en terapeut.


En typ av motiverande samtal som ges i många olika former.

I en coachingsession arbetar en klient och psykolog tillsammans för att klienten ska uppnå olika uppsatta mål. Några av de vanligaste formerna av coaching är karriärcoachning, livscoaching och chefscoaching. Vart kan jag lära mig mer om psykologi?


Det blir allt vanligare att människor söker upp en psykolog för att få hjälp med sina problem, något som de flesta är överens om är positivt. När man talar om psykologens yrkesroll gäller det dock att först och främst reda ut vilken typ av psykolog vi talar om. Många hamnar också i olika typer av krissituationer då stöd av en psykolog kan hjälpa den krisdrabbade tillbaka till ett fungerande liv.


Företag och organisationer som ska utvecklas kan behöva hjälp av en psykolog. Kunskap inom psykologi används ofta vid utvärdering, diagnosticering och behandling av psykisk ohälsa, men även för att lösa olika problem inom mellanmänskliga situationer och interaktioner. En psykolog kan ha olika roller: forskning, undervisning, klinisk praktik, rådgivning och psykoterapi. Lena använder kognitivt inriktade metoder baserade på KBT, ACT, positiv psykologi och humanistisk psykologi samt schematerapi.


Lena är även diplomerad mindfulnessinstruktör och erbjuder mindfulness för företag och privatpersoner. Lena Mangell har stor erfarenhet av att möta människor från alla branscher och olika typer av organisationer. Sedan kan det vara väldigt olika saker som man vill ha kontroll över, och kontrollen man söker är ofta omöjlig att få, säger psykologen och kbt-terapeuten Maria Farm som har många års erfarenhet av att jobba med ångestproblem. Om psykologen inte är lämplig kan behandlingen inte ha det önskade resultatet. För att lära känna psykologiska världen och specialområdena introducerar vi typer av psykologer.


Så, om du behöver sina tjänster en dag, tveka inte och välj den som passar dig bäst. Var och en är specialiserad på ett annat problem.

Här kan du lära dig mer om olika typer av fobier. Varför får man fobier? Eller hitta en psykolog som kan hjälpa dig att få bukt med din fobi. Hos Mindler kan du träffa en psykolog online för 1kronor per besök. Videosamtal fungerar som ett Skypesamtal, men vi använder oss av en särskild krypterad videosamtalstjänst för din säkerhet.


Detta gör att även du som inte vill eller har möjlighet att komma till mottagningen kan få den behandling du behöver. Välkommen att kontakta våra psykologer. Vi har tystnadsplikt och för journal. Psykologer arbetar inom många fält i samhället och med olika metoder.


De utreder och diagnostiserar, de behandlar och ger andra typer av psykologiska insatser. De ger handledning, utbildar och forskar. De kan ha psykologiskt ledningsansvar vilket innebär att ha övergripande ansvar för att utveckla psykologin i en viss verksamhet.


Vet du med dig att dina reaktioner är överdrivna men ändå har svårt att hantera olika situationer där rädslan uppstår, och ändrar din livsstil för att hantera dig själv, är det troligen en fobi du har. Fobi är en irrationell rädsla eller fruktan som ofta sätts igång av en specifik sak eller omständighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg