måndag 28 december 2015

Prata med psykolog på telefon

Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss. Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid.


Om psykisk ohälsa och behandling.

Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Find Telefon on TheWeb. Psykolog online är perfekt när du har behov av prata med psykolog.


Vi erbjuder snabbt konsultation och terapi via Skype, chatt och telefon samt parterapi via Skype. PsykologOnline är tillgänglig för individuell terapi, parterapi, råd och internetterapi också på tider då vanliga psykologmottagningar är stängda såsom kvällar och vissa helger. Du som behöver prata med någon, här finns en lista på organisationer som erbjuder stöd på telefon , chatt och mejl.


Du kan även kontakta en patientförening, om du behöver stöd från personer som har egen erfarenhet.

Som närstående kan det kännas mycket värdefullt att prata med andra med liknande erfarenheter. Varierar vem du får prata med. Beroende på vilken stödlinje du kontaktar, kan det variera vad den som svarar har för bakgrund och utbildning.


En del telefonlinjer eller chattar bemannas av personer med egen erfarenhet, andra av professionellt utbildad personal och en del av personer som fått viss utbildning i att ge medmänskligt stöd. Få hjälp med depression, stress, sömn, ångest, sexuella besvär mm. Chatt- och röstsamtal kr. När du chattar med Psykolog behöver Du varken visa dig eller prata , men har ändå Psykologens fulla uppmärksamhet och engagemang.


Du skriver helt enkelt ner dina tankar och frågor på chatten och psykologen online ger direkt respons utifrån det. Men jag behöver prata med någon på övriga tider eftersom jag är så jäkla ledsen så ofta. Tecken på att du borde träffa en psykolog eller psykoterapeut.


Har du haft en dålig dag? Det är ofta svårt att skilja mellan ”normal” nedstämdhet och psykisk ohälsa. När bör man egentligen göra slag i saken och faktiskt träffa någon att prata med ? Hur man enklast får tag på en psykolog ser lite olika ut i olika delar av landet. På många håll finns numera psykologer knutna till vårdcentraler.


Ibland sitter psykologerna på vårdcentralen, andra gånger har de samarbetsavtal med vårdcentralen men tar emot klienter på annat håll. Fördelar med terapi på nätet Fördelarna med terapi på nätet är många. Det mest självklara är att det är bekvämt och lätt att få tid med en terapeut eller med en psykolog på nätet.

Forskning visar också att terapi på nätet i dom flesta fallen har samma effekt för patienten som att träffa terapeuten personligen. KRY gör det möjligt att träffa legitimerade läkare, psykologer och sjuksköterskor via video, direkt i mobilen. Så allt slit var helt i onödan och du står på ruta ett igen. Prata med en psykolog online. Jag önskar att jag då hade vetat att man kan prata med en psykolog online.


Vad smidigt det hade varit, jag hade inte ens behövt gå utanför dörren. Sanningen är däremot att det råder brist på psykologer på många håll i landet och det är vanligt att man får vänta i månader innan man får träffa någon. Att träffa en psykolog online hos Mindler är därför ett alternativ för dig som inte får, kan eller vill träffa någon på en mottagning.


Den september släpps den nya P3-podden PPSYKOLOGEN , en podd om psykisk ohälsa där du får chans att prata med psykologen Lasse Övling. Ett riktigt terapisamtal, på telefon. Mindler samarbetar med över 1legitimerade KBT- psykologer med minst ett års behandlingserfarenhet. Väntetiden är lika kort – max timmar – oavsett om du bor på Lidingö eller i någon annan del av Sverige.


Samtalen sker via videosamtal, så allt du behöver är en mobil, dator eller surfplatta. På så vis får du en professionell bedömning och råd om hur du kan gå vidare, och du slipper risken att må ännu sämre i onödan. Smarta telefoner är det bästa som hänt mänskligheten” eller ”Nej, de förpestar våra liv med krav på att vi ständigt ska vara uppkopplade”. Två åsikter om den nya tekniken.


Psykologen Siri Helle efterlyser en mer nyanserad inställning och ger råd för en sundare relation till mobilen. Behöver du någon att prata med ? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg