måndag 14 december 2015

Hur får man vänner som vuxen

Hur träffar man nya vänner i vuxen ålder? Den frågar ställer sig många. Att skaffa nya vänner som liten är däremot enkelt.


Allt du behöver göra är att fråga om någon vill följa med och leka. Som vuxna har vi istället format oss ett liv med vanor, intressen och erfarenheter. Så hur får man vänner som vuxen ?

Genom gemensamma intressen, genom vänners vänner och genom sociala medier. Vilka är era tips för att få vänner i vuxen ålder? När man blir äldre kan det vara svårare att skaffa nya vänner.


Man träffar inte automatiskt nya personer i en skola eller i fotbollslaget. Här är elva grymma tips på hur man får nya vänner , enligt forskning! Att få vara en god vän är också viktigt, det får oss att gå bortom oss själva, sätta någon annan först och därmed bli bättre människor, säger Camilla. Människan behöver bli tagen i bruk. Om man inte har några vänner och känner sig ensam väcks sorg, saknad och en känsla av utanförskap.


Få nya vänner som vuxen - med en app!

Hur skaffar man nya vänner som vuxen ? Claudia Gård och Ulrika Lilja vill knäcka nöten med en ny kompisapp! Man är öppen, utåtrikta man pratar och är glad. Som jag är av naturen och jag träffar folk vart jag än är.


Vårdcentralen, affären, väntrum, stranden, promena osv. Vid två tillfällen har jag blivit utbjuden på dejt i väntrummet hos veterinären. Nu är detta så klart grovt generaliserande, men det är ju trots allt så man får fram essensen i ett ämne. Men låt oss nu inte fastna på det här med dina tidigare vänner. Här är tips på hur du kan träffa nya vänner ! Tacka ja till ALLA inbjudningar.


Det här tipset för tankarna till den halvroliga filmen ”Yes Man ” med Jim. När man går i skolan eller på universitetet är det inte så svårt att skaffa nya vänner. Sen när man går ut i vuxenlivet blir det lite svårare. Men det finns sätt att blir bättre på vuxen vänskap.


LÄS MER: Det går att drabbas av vänskap vid första ögonkastet. Ni som träffat nya vänner i vuxen ålder, hur gjorde ni det? Blev det bara så eller tänkte ni, aha den där ska jag bli kompis med?


O Era bästa tips, tack! Och en till fråga, hur gör man för att ta sig in i ett kompisgäng när man är kompis med en av dem?

Jag saknar verkligen en vän. Hur får man vänner i vuxen ålder? Någon att dela både roligt och tungt med. Någon som öppnar sig för mig och någon som jag kan öppna mig för.


Jag tror att andra ser mig som en gla positiv och omtänksam tjej. Jag är en bra lyssnare och pratar lite lagom mycket, inte för mycket och inte för lite. Förr räckte det i princip med att ni bytte Pokémon-kort eller gillade samma kille. De sakerna kanske inte funkar lika bra idag – därför har vi listat sju smarta tips på hur du kan träffa nya vänner , även i vuxen ålder. När du är vuxen mäts tid i pengar och du undrar hur mycket du får ut av att göra saker.


Som barn tänkte man alltid att bio var enormt roligt, som vuxen får man en tveksam känsla och ”det där är 1kronor för mindre än timmars underhållning” är den första tanken som slår en. Det är lätt hänt att man anstränger sig för att få nya äkta vänner och att när man inte lyckas med det lägger man skulden på sig själv och man börjar tänka att ”det är något fel på mig”, men den enkla sanningen är att det är svårt att skaffa sig nya vänner vid vuxen ålder, det är många som vittnar om det. Den här gången hjälper inte BVC till med föräldragrupper, jag har inga vänner i närheten som är lediga samtidigt och man blir lätt isolerad från andra vuxna när ens dagar mest går ut på att byta blöjor och amma. När man var yngre var det lätt.


Hur gör man för att skaffa nya vänner ? Hittade en gammal men bra artikel från DN. Det är inte lätt att hitta vänner som man kan lita på och som man utvecklas med. Att behandla symtom på ADHD i vuxen ålder utgör första steget mot ett bättre samspel i sällskaps-, arbets- och familjelivet.


Om du kämpar med ADH eller har en släkting eller vän som kanske lider av funktionshindret, kan det vara bra att veta att det går att få hjälp genom att kontakta en läkare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg