onsdag 9 december 2015

Hbtq statistik

Hälsoskillnaderna har samband med att hbtq -personer i större utsträckning utsätts för fördomar, diskriminering och våld på grund av omgivningens negativa föreställningar om sexuell läggning och könsidentitet. Brist i stöd till hbtq - personer som säljer sex. Polisen bryter mot utlänningslagen. Vi hoppas att utredningen fortsätter enligt plan.


Barnets bästa inte alltid det genetiska.

Migrationsverket isolerar den ugandiska hbtq -rörelsen. Det övergripande målet för folkhälsoarbetet är att skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen. Forskning visar att homosexuella, bisexuella, transpersoner och queer-personer ( hbtq -personer) har sämre hälsa jämfört med övriga befolkningen.


Hbtq är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner samt andra personer med queera uttryck och identiteter. Att synliggöra normer i socialtjänsten – med ett hbtq -perspektiv Vi har tagit fram en webbutbildning som syftar till att öka hbtq -personers förtroende för socialtjänsten. Hbtq -flyktingar kommer till Sverige för att undkomma förföljelse i sina ursprungsländer.


Många vittnar om tortyr, trakasserier och sexuella övergrepp från polis och kriminalvårdare. Här uppdaterar vi löpande fakta, statistik och även inspirationskällor under rubriken HBTQ.

Vi presenterar detta i form av Infografer, fakta, länkar till nyheter, videoklipps, filmer och böcker. I kapitel diskuterar vi huvudsakliga resultat och i kapitel presenterar vi MUCF:s bedömningar och förslag på hur villkoren för unga hbtq -personers etablering i arbetslivet kan förbättras. Medicin, Huddinge Utbildning och forskning inom ett brett medicinskt fält som innefattar samtliga internmedicinska specialiteter, infektion och hudsjukdomar. Statistiska centralbyrån (SCB) är en myndighet i Sverige som producerar officiell statistik.


Befolkning, arbetsmarkna export, import, BNP och inflation. Till exempel lagstiftning som förbjuder samkönat sex eller normer i samhället som resulterar i att den som hotar eller använder våld mot kvinnor inte åtalas. Statistiken ger en beskrivning av hur hatbrott uppmärksammas i polisanmälningarna och strukturen på de anmälda händelserna. Den säger dock mycket lite om förekomsten av hatbrott i samhället, eftersom de flesta brottsliga händelser inte polisanmäls.


Attacker mot HBTQ -personer, verkliga attacker som slutat med verkliga dödsfall har ökat. Det är tydligt att lagen har kommit till för att underblåsa homofobin i det ryska samhället, säger Jelena Volkova, HBTQ -aktivist till The Moscow Times. President Vladimir Putin har däremot offentligt sagt att HBTQ -personer inte diskrimineras i Ryssland. Den som fyllt år har själv rätt att besluta om han eller hon ska steriliseras.


Den som är myndig – men under år – kan ansöka om att få tillstånd. Se hur hbtq -vänlig din kommun är! I samband med Pridefirandet i Helsingborg släppte under söndagen RFSL sin kommunundersökning.


I topp som mest hbtq -vänliga kommun hamnar Göteborg följt av Växjö och Malmö.

Statistik från tidigare år hittar du i DO:s årsredovisningar. Som fackförbund och part i många kollektivavtal har vi goda möjligheter att påverka i hbtq -frågor. I vårt mångfaldsprogram framgår att vi ska bevaka att arbetsgivare arbetar med aktiva åtgärder för att förbättra rekrytering, arbetsmiljö och arbetsledning så att inga grupper särbehandlas eller väljs bort på osakliga grunder. Sverige sjunker i rankningen över hbtq –personers rättigheter i Europa med sex placeringar på ett år. Det är ett fall som är betydande och går stick i stäv med regeringens politik där man säger att alla ska kunna leva som de är”, säger Magnus Kolsjö, vice förbundsordförande i RFSL.


Att vara HBTQ -kompetent innebär både att ha kunskap om HBTQ -personers levnadsvillkor och att ha kunskap om hur normer kring kön och sexualitet skapar över- och underordning i vårt samhälle. Det innebär också att ha kompetens att tillämpa denna kunskap i praktiken. Materialet består av texter, filmer, diskussions- och värderingsövningar som vill få elever och lärare att se hur normer och rättigheter formas, ifrågasätts och förändras. Hur situationen ser ut för homosexuella kvinnor i världen är svårare att utläsa, då statistiken där är mycket bristfällig. Det enda landet som enligt ILGA:s uppgifter dömer homosexuella kvinnor till döden är Iran.


Fler attacker mot homosexuella. De senaste åren har många länder också stramat åt sina lagar mot hbtq -personer. För att motverka ett förbiseende av hbtq -personer i åtgärder riktade till ”alla” har ett normkritiskt förhållningssätt etablerats i staden för att motverka diskriminering och exkludering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg