fredag 18 december 2015

Blödning efter missfall

Missfall efter vecka är ovanligt. Ett missfall efter vecka kallas för sent missfall. Sena missfall kan bero på att livmoderhalsen inte sluter sig.


Efter vecka räknas det inte som missfall längre utan som fosterdöd. Upprepade missfall Det kallas för upprepade missfall om du har haft fler än tre missfall med samma partner. Läs mer om vad som händer efter ett missfall.

En tidig blödning kan vara ett tecken på ett missfall. Oftast inträffar missfall före graviditetsvecka 12. Vid missfall gör det ofta ont i magen eller i underlivet, ungefär som kraftig mensvärk. Fostret hade dött i v. Nu till min fråga, ni som tidigare har fått missfall eller känner någon som har fått missfall , hur länge efter blödde ni och bör jag uppsöka en läkare?


Vad sker efter ett missfall ? Ofta behövs ingen utredning men många frågor och känslor kan finnas kvar. Och ja, mellan och procent av alla kända graviditeter slutar i missfall , så det kan ju vara så. Det vanligaste symtomet på missfall är blödning , med eller utan smärta.

Men många kvinnor blöder under tidig graviditet utan att det är missfall. Så tidiga missfall tror jag brukar vara som en riklig mens. Man kan blöda en del utan att det är någon fara men en blödning kan också vara ett begynnande missfall.


Det är ju egentligen omöjligt att säga, bara ett vul kan visa hur det egentligen ligger till och som du skriver är det ju lite tidigt att se något. Detta görs antingen för att undvika en kraftig blödning , eller för att skydda kvinnan mot en inflammation i livmodern som kan göra henne steril. Normalt så upphör blödningen ett par veckor efter ett missfall.


Blödning efter missfall. Om du upplever långvariga eller kraftiga blödningar efter ett missfall så ska du söka vård på en gynekologisk akutmottagning. De som läst avsnittet om vad som händer efter ett missfall läste även om när du har ägglossning och om abort. Att ha blödningar är vanligt i början av en graviditet och kan bero på en hel rad olika faktorer. I de flesta fall innebär blödningen inte att man fått ett missfall men vi på Underlivet.


Ibland sägs det att man bör ha fått mens åtminstone en gång innan man försöker bli gravid igen efter ett missfall , eller att man bör vänta i två, tre månader – men så är det inte, menar de vi har pratat med. Det är inte ovanligt att en kvinna blir gravid igen direkt efter ett missfall – hon kan ju få en ny ägglossning 14. Jag fick missfall i vecka den april, men fostret var inte mer än fem veckor gammalt.


Min kropp hade inte börjat stöta ut. Vaginal blödning är det vanligaste symptomet på missfall. Det kan också finnas blodproppar, brun urladdning, såväl som vävnader som inte är tydligt identifierbara.


Vissa kvinnor upplever också blödning och kramper efter missfallet. Efter de tidiga blödningar du haft går det inte att konstatera en graviditet, inte ens med blodprov.

Det skulle därför i efterhand aldrig gå att säga att det varit ett missfall. Nästan procent av alla befruktade ägg stöts bort direkt, fäster inte alls i livmoderslemhinnan eller fäster men stöts ut i samband med nästa menstruation. Om du håller på att få missfall brukar kroppen oftast sköta det hela på egen hand.


Det som finns i livmodern stöts ut i form av en måttlig–kraftig blödning. Du får ett återbesök till läkare efter cirka veckor för att kontrollera att det ser bra ut. Om du har haft ett missfall har det mesta av graviditeten redan kommit ut. Du kan blöda och ha en molande värk i magen ett par veckor efter ett missfall.


Så länge du blöder bör du inte ha slidsamlag, bada eller använda mensskydd som förs in i slidan eftersom det ökar risken för en infektion. Kroppen återhämtar sig snabbt efter ett missfall. Beklagar att du troligen fått missfall Jag blev inte av med mina gravidsymtom när jag fick missfall förra sommaren. Dem på gyn sa även till mig att det var missfall genom min beskrivning av blödningen.


Men blev inte av med illamåendet. Efter ett tag slutade det blöda så trodde allt var över. Du ska alltid ta kontakt med läkare eller mödravårdscentral om du får blödningar under graviditeten även om blödningen är liten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg