måndag 14 december 2015

Bluffaktura bolagsupplysningen

Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här. Tidigare fakturakopior. Formuläret som ser ut som en enkel adressändring blir istället ett avtal. Bolagsupplysningen skickar ut formulär med fel adressuppgifter som de vill att man ska komplettera.


Bluffaktura bolagsupplysningen

Många som blivit utsatta för en bluffaktura och som kontaktar oss på Svensk Handel är oroliga för vad som ska hända om de inte betalar. I de flesta fall behöver man inte vara orolig. Det är dock viktigt att man hanterar det på rätt sätt. Jag har redan skickat in blanketten men förstod inte att det kostade pengar? Skulle du mot all förmodan ha fyllt i detta utan att förstått innebörden samt känner dig vilseledd av företaget så kan du läsa mer ingående här om hur du hanterar en.


Bestrid bluffakturor tas bort. Detta gör du till Kronofogdens rättelseteam i Visby. Då ska du kunna visa att du bestridit kra - vet redan innan ansökan om. Vad händer om en bluffaktura ändå lämnas till oss?


Det är då viktigt att du invänder även mot detta, det vill säga bestrider kravet skriftligen till oss. Varningslistan har bilder på bluffakturor och full information om företagen bakom. Vår affärsidé är att skapa en smidig mötes-plats som är en smart genväg till säkrare affärsbeslut och lönsammare affärer. I över år har detta bolaget nu varit extremt aktiva!


Vi har hjälpt hundratals företagare mot detta bedrägeriföretag. Man skulle kunna tro att det det kommer från Bolagsverket innan man läst igenom det ordentligt. Men vad händer om ett företag av misstag har skrivet på deras så kallade avtal, som enligt lagen inte kan betraktas som bedrägeri, och sedan bestrider alla fakturor och inkassokrav. Att få en bluffaktura är ett vanligt problem för småföretagare. Ladda ner vår checklista för vad du kan göra om du får en bluffaktura ! När du läser det finstilta framgår det dock att det handlar om ett ”erbjudande”.


Men han bedömer att den hjälper främst mot blufföretag som skickar ut fakturor utan någon tidigare kontakt. Allt fler företag i byggbranschen får en bluffaktura i brevlådan eller utsätts för bedrägeri via telefon. Risken att du som byggare redan har eller kommer att drabbas är alltså stor.


Var på din vakt för att inte bli lurad. Du kommer via Tingsrätten få ta del av det material som motparten åberopar, hänvisar de till ljudinspelningar ska du också ta del av dessa. Jag måste erkänna att jag blev lurad vid första ögonkastet. Vi har pratat med Svensk Handel om hur man gör för att slippa.


Bluffaktura bolagsupplysningen

Att bestrida en bluffaktura innebär att man meddelar fakturautställaren att man anser fakturan felaktig och att man inte kommer att betala den. Men i det finstilta på baksidan står att bolaget därmed beställt en tjänst som kostar totalt 9. Dela med dig av dina erfarenheter och stötta varandra. Om du har vilseletts att skriva på en bluffaktura så ska du bestrida fakturan. Enklaste sättet är att mejla avsändaren och kortfattat upplysa om att du bestrider fakturan p. Att polisanmäla bluffarna är också bra. Om ingen betalar tjänar bluffarna inga pengar.


Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg