torsdag 22 november 2018

Mi motiverande samtal pdf

Miller och Stephen Rollnick. Lathund för MI Innan samtalet Läs igenom lathunden. Inleda VU kan få välja vad de vill börja prata om. Fånga upp hur det är, stämningen. Tonvikten på dagen läggs på att repetera och fördjupa kunskaperna i MI genom många praktiska övningar och en del teori.


Deltagarna styr över innehållet under dagen. Därför ville vi undersöka sjuksköterskors upplevelser av att arbeta med MI. Inte beredd Väck intresse, tillför information Osäker. Hur ska det här funka då?


Motiverande samtal KOM IHÅG! Rådgivaren: har en utforskande stil. Att vi ser MI som ett förhållningssätt beror bland annat på att vi upplever att motiverande samtal sätter ord på ”sunt förnuft” och öppnar upp för reflektion om hur hjälpgivaren möter klienten. Syftet var att belysa användbarheten och effekten av MI vid livsstilsförändringar för att främja hälsa och välbefinnande hos patienter.


Mi motiverande samtal pdf

Som vetenskaplig modell valdes litteraturöversikt och vetenskapliga studier användes. MI ) och förutsättningarna för tillämpning av metoden inom Försäkringskassan. Studiens fokus ligger på strategier för införande, tillämpning och utveckling av MI , samt hur MI påverkar handläggares arbetssätt och rutiner inom Försäkringskassan.


Matrisen nedan (figur 1) ger en sammanfattande översikt av rådgivning och motiverande samtal ( MI ), vilket beskrivs i tre nivåer. Kort rådgivning, innefattar i allmänhet standardiserade råd och kräver vanligtvis inte mer än minuter. Informationen om MI har sammanställts av en grupp utbildare och forskare med lång erfarenhet av motiverande samtal. Liria Ortiz, författare, psykolog och lärare i motiverande samtal : ”Istället för att övertala eller övertyga kan det vara mer effektivt att lyssna och kompromissa. Att plocka fram någon annans inre drivkrafter är mycket mer effektivt än att försöka pådyvla sina egna.


Individuell hemuppgift i form av tre inspelade MI - samtal som transkriberas av studenten. Modellen och metoden utgår ifrån att den som berättar har de resurser och motivation som behövs för att göra en förändring. Det gör man genom den specifika samtals -tekniken i MI och den grund metoden vilar på, MI -andan.


En webbaserad utbildning för dig som arbetar med samtalet som redskap inom exempelvis primärvår skola, företagshälsovård och socialtjänst. Utbildningen är flexibel och utformad för att du ska kunna arbeta samtidigt som du kompetensutvecklar dig. Metoden rekommenderas av Socialstyrelsen vid samtal om levnadsvanor och i beroendevård. En samtalsmetod som kan hjälpa oss att undvika att våra samtal ser ut så här. Vad är motiverande samtal - MI ? MI -metoden är evidensbaserad och används idag på hela livsstilsområdet.


Handbok i motiverande samtal utgör ett komplett paket för att lära sig MI , både för yrkesverksamma och studerande. Boken innehåller de teoretiska grunderna i MI , sex samtalsguider för en kort intervention, ett pedagogiskt upplägg för att lära sig metoden samt en mall för återkoppling från kollegor. MÅLGRUPP Kursen vänder sig till personer som på olika sätt har förändringsinriktade samtal med brukare, klienter, patienter eller medarbetare. Inga förkunskaper krävs om MI.


Mellan kurstillfällen förväntas deltagare kunna lägga ca 1-timmar på hemuppgifter. MI har som mål att hjälpa en person till förändring och ett MI - samtal ska ha fokus på en specifik förändring. Denna studie kommer att fokusera på just hälsosamma levnadsvanor. Olika hälso- och sjukvårds professioners använder motiverande samtal som metod för att stödja en beteendeförändring hos överviktiga ungdomar.


Hädanefter kommer uttrycket MI att användas. MI är förkortningen för motivational interviewing som på svenska kallas motiverande samtal. Vi erbjuder även individuella samtal i livsstilsförändringar och personlig utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg