onsdag 21 november 2018

Duka påskfint

Handla dukar och mycket annat online hos Cellbes. Förnya ditt badrum hos Cellbes. Lakan, örngott, påslakan och mer. Från förkläden till muggar.


Vi på Cervera har dukar för alla hemmets rum, beställ din idag! Heminredning och presenter i lantstil, shabby chic, klassisk och modern stil.

Har ni funderat över hur ni ska duka bordet i påsk? Nä, det har inte jag heller. Tallrikar, skålar och glas skapar stilen på matbordet. Här är några förslag, välj drömporslinet eller det som passar både till vardag och fest.


Se bilderna för inspiration. Varför inte göra dip dye-servetter? Vi gjorde servetter av ett linnetyg och batikfärg. Mät och klipp till tyget i lagom stora servetter.

Tvätta servetterna och låt kanterna fransa sig. Förra söndagen på Sivs bingo på Björnabacken var det dukat till vårfest med vårgröna dukar , påskfint i blomvasarna och en fin landgång med massa. Duka vackert till påsk.


Samla några fina fågelägg, vårlökar och stearinljus och ställ fram dem i en glasvas. Vi dukade upp till långbord i glasverandan, ja vi har varit i stugan. Jag och mammas make hjälptes åt att vika servetter och se så piffigt det blev!


Ställ en kartong framför varje gäst i stället för en tallrik. Inuti kartongerna går det sedan att placera äggkoppar fyllda med smått och gott som ska ätas. Udda porslin Om man inte har en komplett servis så går det bra att duka med varannat eller var tredje tallrik med olika färger.


Här har vi dukat på en ny stor duk. Påskfint Nu är påsken på ingående och då är det roligt att. Då har påskpyntandet dragit igång i vår familj! Köket och Filips (1mån gammal) rum har nu fått sig en påsk-makeover! Köket är dessutom test- dukat inför påskens middagar med mina föräldrar.


Stort utbud av överdrag och dynor. Att duka lite extra fint när familj, släkt och vänner samlas är alltid kul.

Påsken är den största högtiden på hela kyrkoåret. Vi har såklart allt som behövs för att få ett påskfint hem. Sätt färg med gula, orangea och gröna toner för att få den där påsk känslan i ditt hem. Brodera något fint att ha hemma eller att ge bort till någon som du tycker om.


Här är fina tips på hur du dukar vårfint för påskmiddag. Visst går det att göra påskfint utan det traditionella gula. Till den här plåtningen dukade vi påskfint med grafiska mönster och klatschiga färger. Servettringar och äggkoppar är gjorda av pimpade toarullar;) Glad påsk alla retromanians! Jag är ju en sucker för traditioner och högtider och pynt av alla slag.


Särskilt sedan jag fick barn. Fixa hemmet påskfint ett tag innan påsk, så får du en påskstämning i god tid. Det finns massor att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg