fredag 9 november 2018

Emdr metoden

EMDR syftar till att aktivera vår förmåga att hantera den påverkan traumat har på oss idag. EMDR-metoden kan hjälpa till att minska laddningen i bilderna och känslorna som är förknippade med traumat. Metoden kan hjälpa dig att känna igen och arbeta med känslor och tankar som kommer upp i anslutning till traumat. VÄLKOMMEN TILL EMDR SVERIGE.


Här hittar du information om EMDR på svenska och även vissa andra språk, och information om var du kan hitta certifierade EMDR terapeuter. Logga in och få tillgång till artiklar, protokoll, nyhetsblogg etc!

Veta mer om EMDR - metodens användningsområden och ev. EMDR håller på att revolutionera behandlingen av allt från ångest och trauma till stress och depression. Metoden , som är relativt ny i Sverige, har visat sig effektiv med snabba resultat. EMDR- metoden behandlas främst i kapitel 3. Jag gör det för att jag funnit likheter och skillnader dem emellan. Jag skriver också lite om studier och forskning om metoden.


I utbildningen i EMDR-metoden betonas att EMDR är ett av många verktyg som man använder i psykoterapi och metoden får anpassas till klientens ålder, livssituation och personliga resurser. EMDR är en behandling där man med hjälp av ögonrörelser eller annan stimulering (lju beröring) växelvis aktiverar båda hjärnhalvorna med fokus på traumat och de tankar, känslor och kroppsförnimmelser som är förknippade med det. Metoden tycks dämpa det känslomässiga innehållet i starkt obehagliga minnen så att en bearbetning kan ske.

Detta kan hjälpa dig att känna igen och arbeta med känslor och tankar som kommer upp i anslutning till traumat. Men ingen kan förneka att emdr har hjälpt människor att leva med hemska minnen. Och många terapeuter gillar att arbeta med metoden. Göran Högberg tycker att det är bra att det finns flera väl fungerande sätt att behandla människor som lider av trauma. Min erfarenhet är att patienterna uppskattar emdr.


I EMDR återberättar patienten händelsen samtidigt som blicken är fäst på terapeutens fingrar som rörs från sida till sida. Ibland används andra metoder för bilateral stimulering, till exempel finger-tapping. Syftet är att växelvis stimulera vänster och höger sida av hjärnan. Hon hade själv gått igenom en väldigt tung period.


En psykoterapeutisk metod som syftar till att bearbeta minnen från traumatiska händelser och mildra de psykologiska konsekvenserna. Nyckelord behandlas under stycket definitioner. Metoden för EMDR – behandling Tillsammans går vi noggrant igenom bakgrunden till svårigheterna och dina förutsättningar att arbeta med EMDR. Om bedömningen är att metoden är lämplig och kan vara till hjälp fortskrider förberedelserna. Själva bearbetningen av händelsen sker med hjälp av ögonrörelser.


EMDR är en evidensbaserad metod som funnits länge. Eye Movement Desensitization and Reprocessing är en komplex terapiform som integrerar psykodynamiska, kognitiva, upplevelseinriktade, fysiologiska och interaktiva terapimetoder. Andra bra metoder för behandling av PTSD är Somatic Experience och Lifespan integration terapi. Generellt om behandling av PTSD.


Vill du veta mer om behandling av posttraumatiska stressymptom kan du fortsätta läsa på vår sida med generell information om PTSD-behandling.

EMDR ) är effektiv och internationellt erkänd för såväl traumatiserade vuxna som barn och ungdomar. Studier visar att metoden är jämförbar med kognitiv beteendeterapi sett till behandlingseffekter. Men det behövs fler vetenskapliga studier för att visa vad i EMDR som är verksamt.


Vi har lång erfarenhet av att hjälpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg