onsdag 21 november 2018

Maxa chansen att bli gravid

Maxa chansen att bli gravid

Från kr - Alltid Fri Frakt. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Försök att sluta helt med cigaretter om du planerar att bli gravid.


Maxa chansen att bli gravid

Det tar ofta längre tid för rökande kvinnor att bli gravida , plus att risken för missfall ökar. Samma sak gäller med alkohol. Både rökning och alkohol ska helt undvikas när man är gravid. I genomsnitt tar det sju månader att bli gravid. Men oavsett om man är runt 2 eller år, finns det två avgörande råd för att maxa chanserna att bli gravid : ha mycket sex och håll koll på ägglossningen.


Det kanske kan låta självklart, men länge trodde man faktiskt att avhållsamhet gav piggare spermier. Modern forskning visar motsatsen. Maxa chansen att bli gravid Det vanligaste rådet för par som har svårt att bli gravida är att ha sex ofta. Men sanningen är det inte hjälper - under större delen av månaden, eftersom graviditetsfönstret bara är öppet under 3-dygn varje menscykel.


Knepen som maxar chansen att bli gravid Hjälper det att sexa som kaniner, skippa kaffet och äta vitaminer? När det är dags att utöka familjen finns det vissa knep som ökar fertiliteten och vissa myter som lever kvar. För att öka chanserna att bli gravid ska du försöka att tajma in försöket. Störst chans att bli gravid har du två dagar före ägglossningen. Det är alltså lättare att bli gravid då.


Frukt och grönsaker – försök att äta fem portioner om dagen och tänk på att ju färgstarkare frukterna och grönsakerna är, desto hälsosammare är de. Man brukar säga att chansen att bli gravid ligger runt procent varje månad om man försöker bli gravid och har sex vid ungefär rätt tidpunkt – vid ägglossning. Av de kvinnor som blir med barn har ungefär hälften blivit gravida under de första 2-månaderna. Tajmingen är förstås viktig, ägget lever mellan och timmar och spermierna kan i vissa fall leva upp till dygn, men 2-dygn anses som normalt.


Hur stor chans du har för att bli gravid beror, förutom på ägglossningen, även på din ålder. Sannolikheten att bli gravid minskar sedan med åldern. Om du har försökt att bli gravid en ti ser du antagligen mammamagar överallt. Kanske känns det som om precis alla har en bebis i magen, medan din. Vartannat par som har svårt att få barn, skulle inte ha några problem att bli gravida om de.


Här tipsar experten om hur du maxar fertiliteten. Att dricka mycket är helt uteslutet, men det finns forskning som visar att måttligt drickande kan öka chanserna att bli gravid. Antagligen för att det brukar leda till mer sex. Håll koll på vikten Att inte vara överviktig gör förlossningen lättare och graviditeten mer bekväm.


Väger du för lite kan det vara svårare att bli med barn. Oavsett hur länge ni har försökt finns det knep att ta till för att öka chanserna att bli gravid. Alltifrån husmorstips till saker som är baserade på vetenskaplig forskning. Anneli Asker, barnmorska på Barnmorskehuset menar att lika provocerande lätt som det kan vara för vissa att få ett plus, lika svårt är det för andra.


Jag har gjort en liten lista på sätt att öka chanserna att bli gravid (klicka på länken för att läsa det uppdaterade inlägget!). Jag har provat några av dessa saker, men inga av kosttillskotten. När jag ville bli gravid med Lucas läste jag på massor.


Hur lång tid tar det att bli gravid ? Få inte panik om ni inte blir gravida med en gång. Det tar i snitt månader för en kvinna att bli gravid. En förutsättning för att det ska bli något barn är att spermierna når ägget vid rätt ti omkring tiden för ägglossning.


Vill ni ha barn så snart som möjligt, och det ännu inte blivit något barn efter ett års försök, kan man kontakta gynekolog eller specialklinik för en fertilitetsutredning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg