måndag 19 november 2018

Ons förkortning

Ingen egentlig förkortning i språklig mening, eftersom sic är ett helt or men det är alltså en förkortad fras. Det blir en signal till läsaren att man har använt en förkortning och gör att man undviker missförstånd när man använder ovanliga förkortningar eller när förkortningarna i sin tur betyder något annat. Detta är bara ett mindre urval av förkortningar av engelska ord.


Ons förkortning

När du skriver bör du sällan använda förkortningar då det kan försvåra för läsaren. Användningen av förkortningar förklaras med en tillhörande lista på vanliga exempel. Hur förkortningar bör skrivas.


Det kan finnas en fördel med att använda punkter i förkortningar då det hindrar att ett radbyte delar av en förkortning. Stavas förkortningen för och så vidare osv eller o. Ordkollen reder ut stavningen. Språkrådet), o s v, osv (informellt), o. Takaisin ylös Jaa tämä juttu. Förkortning av veckodagar - Språkbruk. Fick ett mail där en hade skrivit m. Vad är detta förkortning för?


Här nedan finns det en lista på allmänna förkortningar. Svenska förkortningar – en lista Massa ovanliga och vanliga svenska förkortningar. Här listar vi svenska förkortningar som är både ovanliga och vanliga. Här förklaras de förkortningar som används i SAOB.


För hjälp om citat och källor se Frågor och svar om citat och källor. Därför är ditt förslag på nya akronymer varmt välkommen! Som en återgång, har vi översatt förkortningen av OE till spanska, franska, kinesiska, portugisiska, ryska, etc. Du kan rulla nedåt och klicka på språk-menyn om du vill söka efter betydelser av OE på andra språk.


Anbytarforum använder cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Det är inte helt enkelt att hålla sig ajour med alla uttryck och förkortningar på internet, inte minst eftersom antalet begrepp och ord som används online ständigt blir fler. MAO är en svensk förkortning som betyder “Med andra ord”, där M:et står för ordet “med”, A:et står för “andra” och O :et representerar “ord”.


Led är en förkortning för Light Emittong Diode och är en tv med massor av lysdioder. Enligt Gudrun Schyman har valmyndigheten gett oklara besked om vilka regler som gäller om någon skriver partiets förkortning Fi på en blank valsedel. Ipred är en förkortning för Intellecutal Property Rights Enforcement Directive. Sidan 2-Låta ett ONS vara ett ONS ? Förklaringar till de mest använda förkortningarna över familjeställning i Folkräkningarna. Här hittar ni en lista på förkortningar av de droger som återfinns på våra urinsnabbtester, och dess betydelse.


Många forum är i regel nischade till att beröra endast ett eller ett par ämnen, därför flyttas vanligtvis trådar som är OT till en särskild avdelning på forumet där det är möjligt att diskutera saker även utanför ämnet. Varning för pinsamheter! De här föräldrarna har ingen koll på vad förkortningarna betyder. KK är inte körkort och LOL betyder inte lots of love.


Hitta precis släppta domännamn och sådana som är på väg att gå ut. Allt oftare så används förkortningar i olika slags diskussioner på nätet. Det är dock inte lätt att kunna alla utantill så vi har här framställt en mall på de mest förekommande förkortningarna som används.


Ons förkortning

Både svenska och engelska förkortningar listas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg