onsdag 28 november 2018

Dikt om livet barn

Behöver du förslag för dikter om barn ? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat flera vackra og fina dikter om barn. Skicka blommor till den nyföddat – Här hittar du bra erbjudanden.


Dikter om barn – Dikt av 45.

Bara du minns när du blir. Allt är inte sockersött. Feed för att följa kommentarerna: RSS 2. Alla tårar kommer, sedan kommer mörkret, alla hjärnspöken kommer och säger att det jag gör är värdelöst. Och ändå inte, för om igen så står jag här, jag har kommit över många motgångar. Det måste gå bra, det måste bara det.


Ditt liv ska vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg. När skuggorna hotar ditt solsken är vi din trygga borg I dag vill vi visa för vänner och släkt den gåva vi fått att bevara.

Ett barn att älska och skydda från ont är en lycka för stor att förklara. Jag älskar Lena Sjöbergs texter. Här ryms tankar kring årstidernas olika stämningar, texter om höghus och människor, paddor och fjärilar. Man kan inte piska in något i barn ,. Låt därför livet bära med sig vad det vill, och låt mig vara stark nog att ta emot vad det bjuder. Låt inte stress och oro styra ditt liv.


Njut dagen och läs någon dikter. Barn talar om vad de gör, gubbar vad de gjort och narrar vad de skall göra. Om du kunde begripa vad jag längtat, men det kan du visst aldrig förstå.


Tänk att du skulle komma till sist, det vågar jag knappast tro. Fast det var min enda beständiga dröm, som aldrig kom till ro. Hur många dikter man vill ha är upp till en själv. Barn håller ofta ihop äktenskapet - genom att göra föräldrarna alltför upptagna med att bråka med varandra Ukjent Barn kan inte vara lyckliga för de är inte gamla nog att göra goda gärningar.


Så kom du då till oss du älskade barn. Ett barn för lite finns det alltid i familjen vår” “Var inte ledsen lilla mamma jag var tvungen att gå. Den dagen hände det och då orkade inte mitt hjärta slå.


Ta hand om varandra när jag flyger bort.

Men lyssna till ert hjärta och ni kan. Jag vet att ni gråter och det finns ingen tröst. En kvinna som bar ett barn. Och han sade: Era barn är inte era barn.


De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv. De kommer genom er men inte från er. Och fastän de lever hos er, tillhör de er ändå inte.


Ni kan giva dem er kärlek, men inte. Mitt barn i min famn, jag viskar ditt namn, och plötsligt känns det som om all världen försvann, som tiden stod still, en tös, hon finns till! En livets gåva är du min lilla! Tänk blodet i mig blev blod ini dig vandrar genom tider, ådror och märg, släktled i mig blir släktled i dig här är du - en av oss, en ny länk i livets kedja. Om ingenting någonsin skulle förändras, skulle det inte finnas några fjärilar.


Citat om livet – stort och smått. If you´re not prepared to be wrong, you´ll never come up with anything original. Ken Robinson ∞ Den enda verkliga upptäcktsresan. En hel del av dikterna handlar om ett annat liv och om Gud. Inger Iréne är också övertygad om att livet fortsätter efter döden på något vis.


Men religiös vill hon inte kalla sig. Hon tror inte på kyrkornas ett enda liv och sedan himmel eller helvete. För henne är varje liv en skola där det viktigaste ämnet är kärlek. Livet är den trånga ringen som håller oss fången, den osynliga kretsen, vi aldrig överträda, livet är den nära lyckan som går oss förbi, och tusende steg vi icke förmå oss att göra.


Att ha barn är ingen lek vardag blir då inte blek. Man ska veta vad man gör barn är jobb man inse bör. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd.


Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg