fredag 9 november 2018

Ingående varukostnad

Med Frågeservice får du ringa samt ställa frågor i forumet till våra experter för svar på skatte-, redovisnings-, personal- och affärsjuridiska frågor. Kostnaden för en såld vara. Redovisningsmässigt detsamma som ingående lager plus varuinköp minus utgående lager.


Ingående varukostnad

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. Klicka här för att registrera dig som medlem. Under året köper han in varor till ett värde av 5kr. Vid årets slut inventerar företagren lagret och uppskattar då att det finns varor till ett värde av 8kronor kvar. Varukostnad är inköpskostnad (fakturakostnad plus hemtagningskostnad).


Marginalen räknas ut efter att varan har sålts. Det kan räknas ut på olika sätt. Lösning: eftersom försäljningspriset består av de båda komponenterna marginal resp. Hemtagningskostnaden för en butik brukar inte vara särskilt hög eftersom frakt m. Grossisten som själv är ett varuhandelsföretag kan ha höga hemtagnings- kostnader då varor kanske köps från andra sidan jordklotet (t.ex. frukt och grönsaker). För prissättningen av en produkt se skissen nedan.


Ingående varukostnad

Erhålls genom att pålägget i kronor divideras med IVK. Påläggsprocent kan bli större än 1. Deras piercingsmycken är kända runt om i världen för deras. Inköp av tjänster tas normalt upp som kostnader men kan även ingå i investeringar för att sedan avskrivas. Inköpskostnaden i dessa fall består i första hand av inköpspris enligt prislista eller anbud.


För varor kan hemtagningskostnader i form av frakt och tull m. Denna kostnad benämns ingående varukostnadoch ska motsvara inköpspris plus eventuella hemtagningskostnader (frakt, tull m.m.) för de varor som Anton kommer att sälja. När Anton summerar in-gående varukostnad för alla varor som säljs, får han fram den ” ingående varukostnaden för de sålda varorna”. Vilka varor som ingår i ett varulager beror på en redovisningsenhets verksamhetsbeskrivning och syftet med innehavet av varorna. Syftet med varor som klassificeras som varulager är att de skall omsättas i den normala rörelseverksamheten och därmed inte stadigvarande brukas i rörelseverksamheten. Följ med på en fotosafari i Sydafrika.


Vi besöker ett av de större privata reservaten. Här finns Big five och en massa. Inbärning av dina varor ingår till en samlad valfri plats. Alla priser är inklusive moms.


Eftersom fakturan i förevarande fall var utställd till de personer som i och med bolagets bildande kom att bli bolagsmän, kom EU-domstolen fram till att ett bolag, under de förhållanden som förelåg i det aktuella målet, måste kunna göra avdrag för ingående moms som hänför sig till en faktura som utfärdats innan bolaget. Ingående balans är anskaffningsvärdet för aktierna. Nedskrivningen krediteras underkontot i klass 1och ett kontot i klass debiteras.


En tryckkokare är prissatt till 468:-. Beräkna ingående varukostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg