onsdag 28 november 2018

Depression barn autism

I extrema fall kan även självmord förekomma. Hos barn med depression är det inte ovanligt med ett aggressivt beteende, vilket påverkar familjelivet i hög grad. Det är vanligare än man trott att personer med Aspergers syndrom drabbas av depression. Det är först på senare tid som man har förstått att depression är den vanligaste psykiska sjukdomen hos personer med Aspergers syndrom.


Monica Klasén McGrath har intervjuat Per Johnsson och Madde Ericsson om sina erfarenheter. Denna gång handlar Forskarhörnan om Ångest och depression hos ungdomar med ADHD och autism.

Maria Davidson är legitimerad psykolog och doktorand på GNC. Maria arbetar kliniskt inom barn - och ungdomspsykiatrin, huvudsakligen med utredningar av barn med neuropsykiatriska tillstånd. För barn med autism är tonårstiden som för andra barn , en del påverkas mycket och andra mindre. Under puberteten händer det mycket i kroppen som kan vara påfrestande.


Ett barn med autism kan ha svårt att förhålla sig till sina egna kroppsliga och känslomässiga signaler. Det händer ofta att nya svårigheter uppkommer under tonårstiden. Viktigt med mycket föräldrakunskap via t ex riksföreningen Autism. Mycket hög komorbiditet vid autism (ADH Tourettes syndrom, psykisk utvecklingsstörning, epilepsi, depression , ätstörningar, sömnstörningar, OCD (tvångssyndrom), psykosgenombrott vid stress, paranoida tillstånd m.

SSRI-preparat fungerar inte mot autism som sådan. Barn med autism föredrar icke. Eftersom flera av symtomen för autism ångest överlappar varandra är det svårt att bedöma nivån av ångest med vanliga tester. Därför designade forskarna från Newcastle University ett nytt test, inriktat på barn med autism.


Testet gjordes i två versioner, en för barnen själva och en för deras föräldrar. De kan ha svårt att lära sig att knyta sina skosnören, cykla eller simma. En del barn har ett lillgammalt, lite sirligt sätt att gestikulera. Infektion hos mamman under graviditeten ökar risken för att barnet senare i livet ska diagnostiseras med autism eller depression.


Mood disorders are common for people with autism. As such, some symptoms of depression can overlap with autism itself. Because of this, it’s important to distinguish the significant differences so parents and caregivers can correctly recognize depression in autism. Stöd till föräldrar med depression kan hjälpa barnen För att förbättra samspelet mellan barn och föräldrar som lider av svår depression krävs förebyggande insatser, enligt en ny översikt från Folkhälsomyndigheten.


The symptoms of depression include a flat or depressed affect (facial expression), reduced appetite, sleep disturbance, low energy, reduced motivation, social withdrawal and reduced desire to communicate with others. Clearly, many of these same symptoms can stem from autism rather than depression. Depression is linked to intellectual disability and epilepsy. Att barn idag får diagnoser i tidigare ålder är något som blir mer och mer vanligt och att undersöka hur förskollärare arbetar med barn som har autism var därför något som intresserade oss.


Studiens syfte är att undersöka pedagogernas arbete, hur de arbetar för att stimulera och stödja barn med autism i verksamheten.

Det finns svenska barn som blivit helt friska från autism med hjälp av kostomläggning. I ett fall var det en helt annan svamp än candida och barnet tålde till att börja med ingenting nästan. Båda dessa barn har föräldrar som har mycket bra ekonomiskt ställt som kunde ägna sig åt detta på heltid vilket krävdes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg