tisdag 27 november 2018

Medellön sverige alla yrken

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Sök efter ett yrke eller via en yrkeskategori, till exempel projektledare eller inom IT-data. Jämför din lön, se vad olika yrkesgrupper tjänar, lönestatistik, medianlön, snittlön. Vår data hämtas från Statistiska centralbyrån för att garantera.


Medellönen i Sverige ligger på ca.

Presenteras av: NyheterShopping. För alla oss som älskar beauty är det här väldigt goda nyheter för plånboken! I förra veckan listade Nyheterde högst betalda yrkena i hela Sverige.


De bäst betalda yrkena visade sig vara högt uppsatta chefer inom finans, bank och försäkring. Här tittar vi på medianlönen i Sverige mellan könen och även hur medellönen skiljer sig i de olika percentilerna. Det intressanta är att med medianlönen är just att alla extremvärden som är inrapporterade försvinner och man får en tydligare bild om löneläget för en heltidsanställd person. Löner för massor av yrken.


Hitta aktuell lön för just ditt yrke.

Sök fritt bland alla löner eller bläddra dig fram till rätt yrke via de olika yrkeskategorierna längre ned. Lämna gärna din egen referens. Samtliga referenser är från dagens datum och ett år tillbaka. Här kan du se aktuell lönestatistik och jämföra löner mellan olika yrken. Uppgifterna är hämtade från SCB (Statistiska centralbyrån).


Hos oss kan du jämföra löner mellan olika yrken. Statistik finns uppdelat på län, yrkeskategori och yrke. Bidra gärna med din egen lön för att göra statistiken så fyllig som möjlig.


All statistik baseras på referenser från användare och är från dagens datum och ett år tillbaka. Till skillnad mot medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet. Generellt sett ökar lönenivåerna ju mer utbildning du har. I tabellerna saknas också uppgift om medellön om antalet anställda i yrket är färre än fem. I de framräknade rikssnitten ingår däremot alla löner.


KA:s lönestatistik bygger på offentliga uppgifter. Då bör du spana in yrkena som SCB listar som de bäst betalda i Sverige. Det är SCB (Statistiska centralbyrån) som med sin lönestatistik kan berätta vilka yrken och branscher som är mest lukrativa att ge sig in i. Det finns goda chanser till arbete inom vissa industriyrken.

Ibland är en industriinriktning tydligt knuten till en viss plats i landet. Lön efter yrke och land Sju yrken och länder. Hemservicepersonal, kafébiträden och bärplockare är bland de yrken som ger i genomsnitt sämst månadslöner i Sverige just nu. En bra jämförelsesiffra för lönerna nedan är genomsnittslönen för en person som jobbar i Sverige (samtliga yrken inräknade) som ligger på ca.


Vad gäller skillnaden i lön mellan kvinnor och män så tjänar kvinnor ca. Alla löner är hämtade från SCB. Uträknat av Emma Persson efter SBAB:s bolånekalkyl. Medelinkomst Sverige är synonymt med snittlön Sverige ( medellön ) samt genomsnittslön Sverige.


Felaktig bild Om man inte är försiktig när man använder de olika begreppen riskerar man att komma till missvisande slutsatser. Som den uppmärksamma läsaren noterade så är medellönen i exemplet ovan högre än vad medianlönen är. Har du alltid undrat över vilket yrke du ska välja för att nå den drömmen? Högt uppsatt chef inom finans, bank och försäkring. Sverige är ett av de länder i världen som har högst andel kvinnor i arbetslivet (cirka procent jämfört med cirka procent för männen).


Men Sverige har också en av de mest könssegregerade arbetsmarknader i världen. Kvinnor och män väljer olika typer av arbeten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg