torsdag 15 november 2018

Giftermål islam

Vidare, finns det de som menar att denna form av giftermål får användas under krigstider då de muslimska soldaterna är långt hemifrån. Den kan därför användas för tillfälliga äktenskap för att bemöta soldatens begär. Inom sunnitisk islam finns istället det omtvistade nikah misyar, vilket är arabiska för reseäktenskap. Ett äktenskap är som bäst i början när känslorna är starka och lätta att livnära i en tid fylld av romantik.


Jag har lite frågor ang. Att gifta sig som ung inom islam anses vara ett välsignat äktenskap, hela processen äktenskap är högt respekterat och välsignat inom islam , återberättelser av Profeten Muhammed och Koran vers betonar detta.

Självklart finns det regler och regler är till för att följas. Muslimerna betecknas av koranen som det folk som följer den gyllene medelvägen och islam är förvisso ett välbalanserat system. Detta gäller särskilt äktenskapet som islam varken betraktar som ett sakrament eller som ett enkelt civilt kontrakt. Vi väljer att beskriva ett traditionellt bröllop, men är medvetna om att finns mer moderna varianter. Det finns fem grundregler för en musliTrosbekännelsen, Bönen, Fastan, Allmosegivandet och Vallfärden.


Islamguiden är en omfattande webbsida om islam. Här kan du läsa om allt från Koranen och Mohammed till olika matregler inom islam. Min vän har blivit attraherad av en icke-muslim, hon verkar ha förlorat sin väg när det gäller religionen.


Det spelar ingen roll för henne om denna person konverterar eller inte.

Hon förstår inte varför islam har vissa regler mot att kvinnor gifter sig eller har intima relationer med det motsatta könet som inte är muslimer. Mer om islams kvinnosyn kan du läsa om på islam. Era barn måste uppfostras enligt sin muslimske faders religion: Islam. Om han skiljer sig från dig, får han vårdnaden om barnen och du kommer inte att kunna se dina barn mer. Familjen står i centrum och läran är ett komplett system för hur man som troende ska leva i samhället.


En del är muslimer av övertygelse, andra är det av tradition. De båda andra är judendomen och kristendomen. I Koranen kan man också läsa om profeten Abraham vars föräldrar var avgudadyrkare. De försökte få honom till att återgå till deras tro men han vägrade lyda dem.


Detta visar att det snarare är i enlighet med islam att inte lyda släktingar och familjemedlemmar som uppmanar en till att bryta mot islams regler. Vigseln förenar en man och en kvinna i äktenskapet. Ett muslimskt äktenskap är ett kontrakt mellan en man och en kvinna som ingås i närvaro av två vittnen. Vi är överraskade att någon skulle kunna göra ett sådant uttalande att ingen av följeslagarna gifte sig med sin kusin. Det fanns inga äktenskapsförordningar på den tiden, och ärligt talat så var giftermål med en kusin ingen stor sak.


Det var ganska vanligt och inte värt någon speciell uppmärksamhet eller benämning. Stockholms moskén erbjuder möjligheten att viga sig i enlighet med Islam. Själva ceremonin tar ca minuter.


Inom islam är det förbjudet att ha sex innan giftermål och det har det varit sen muhammeds (saw) vår profets tid och det står i koranen om du inte läst den.

Men nuförtiden verkar det som att allt är okej i denna världen. Abd al Haqq Kielan, imam. Kan en muslim gifta sig med en icke-muslim?


Ja om man gifter sig med någon som är kristen, jude eller muslim så går det bra. Det måste vara någon som tror på någon av de fyra uppenbarade böckerna, det vill säga Torahn, Psaltaren, Jesu ord eller Koranen. Du behöver inte konvertera till islam men en sak borde du veta och det är att enligt islam skall barnen uppfostras islamiskt. Så jag råder dig ta upp såna frågor och er gemensamma framtid före du gifter dig så du inte ångrar dig sen. När damen såg att han inte tog något beslut, satte hon sig ner.


I samband med detta, ställde sig en man från hans kompanjoner upp och sa, O Allahs apostel! Om du inte är i behov av en kvinna, ge henne till mig i giftermål. Profeten sa, Gå, jag har gett dig denna kvinna i giftermål efter det du kan av Koranen utantill.


Vad är meningen med livet? I islam finns det inget brott, eller något ont, så när man sätter ut saker som smutskastar islam tycker jag är den lägsta nivå man kan sänka sig till. Människorna vill inte inse att många saker som händer med invandrare kommer från traditioner och inte från religionen.


Islam av högskoleutbildade föreläsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg