fredag 13 juli 2018

Måla eternittak pris

En del väljer att högtryckstvätta eternittak , men även det kan vara problematiskt (som vi kommer att skriva mer om). Det finns trots det färgtyper som är speciellt framtagna för eternittak. De populäraste är två färgyper från Nordsjö och Hagmans.


Krävs det bygglov om man vill måla eternittak ? Takbeläggningsfärg Akrylbaserad takbeläggning till papp-, plåt- och eternittak.

Materialåtgång: Papp- oc. Betongtaksfärg Flexibel UV-resistent betongtaksfärg för utomhusbruk, snabbtorkande, vattenavstötande och duíffusionsöppen. Gamla eternittak är tåliga tak, men eftersom de innehåller asbest tillverkas de inte längre. Men även om takpannorna inte går att byta ut, kan taket bli som nytt igen med lite färg!


Vårt hus är tänkt som ett evighetshus med minimalt underhåll. Efter detta går det bra att måla om taket. Jag undrar också om man annars skulle kunna måla eternitplattorna med något, så att de blir hala o snön lättare åker av.

Jag tvivlar på att de går att måla. Vi tog bort ett eternittak för något år sedan och många plattor smulades nästan sönder. Re: Måla på eternitplattor. Vi gjorde ett test på farstukvisten, vi målade med alkyd-oljefärg rätt på, ingen tvätt eller så.


Det täcker väldigt bra första varvet, men kanske är att föredra. Alkyd-färgen är ju inte så diffusions-öppen som man kanske skulle önska. Vad kostar det att byta ut eternittak ? Det finns många faktorer som spelar in i kostnadsbilden för byte av eternittak som tex. Takets förutsättningar som lutning, storlek och höjd är andra viktiga faktorer.


Då är det dags att kontakta oss för att höra hur du kan förnya ditt tak. Att renovera taket ökar både livslängden på taket och priset på huset. Vi utför alltid kostnadsfri inspektioner så tveka inte att kontakta oss för mer information. Har inte läst vad som står på länkarna ovan men silikatfärg fungerar bra på alla cementbaserade produkter vilket eternit är, asbestfibrer i cement. Brasklappen: Om utan sen tidigare (ev från fabrik) är ytbehandlad måste man dock ta hänsyn till denna.


Men matta takskivor vet jag att dom funkar bra med silikat.

Jag har fått pris på ca 40. Detta inkluderar allt - arbete, container och bortforsling och deponi. Kostnad för byggställning tillkommer. Därefter tvättas det lätt med en högtryckstvätt utan att ytorna på plattorna “ruggas upp”. Måla inte i direkt solsken eller vid risk för regn eller.


Fråga: Har ett hus med eternittak som är omkring år, hur lång livslängd har det ? Kan man måla taket och med vilken färg? Bäst är att använda högtryckstvätt med tillsats av alg och mögeltvättmedel. Att måla om ett plåttak kräver noggrannhet, rätt utrustning och stor. Svar: Eterniten är ett mycket hållbart material. Det är näst intill outslitligt på en fasad.


Vi på Takteam är diplomerade. Att byta eller att inte underhålla sitt eternittak är förenat med stora kostnader. Isonit Rubbers femstegsmetod gör ditt gamla eternittak som nytt och tätar även minder sprickor i skivan. Målning av takpannor ställer höga krav på kompetens, erfarenhet, utförande. Vi är ett av Sveriges främsta företag på att måla betongpannor, måla tegelpannor och måla plåttak och har över 5målade tak i regionen med 1 nöjda kunder!


Att måla fasad kostnad kan självklart variera, på samma sätt som ytan som ska målas skiljer sig åt från hus till hus. Det beror också på vad målerifirman tar per timme för att utföra fasadmålningen. Pris för att måla om hus i Stockholm, Göteborg och Malmö är oftast lite högre än att måla huset på en mindre ort. Vid detta moment så tar vi även och målar taket med samma teknik och färg som flera stora tillverkare av takpannor.


Vid den här typ av behandling så lämnar vi års garanti mot färgsläpp på pannorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg