måndag 9 juli 2018

Hur många har hiv i världen

Hur många har hiv i världen

Storsäljande silverschampo här. Ger kraftig, långvarig stadga. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Hur många har hiv i världen

Stora globala ansträngningar har gjorts för att bemöta epidemin och det har lett till att nya hivinfektioner förhindrats och möjliggjort behandling till personer som lever med hiv. Risken att hiv överförs vid graviditet eller förlossning är mycket låg om behandling sätts in i god tid. Hur många lever med hiv i Sverige idag?


Man beräknar att cirka miljoner människor bär på hiv. I dag presenteras två nya studier som visar att HIV -smittan fortsätter att öka i världen även om antalet nya personer som smittas varje år verkar stanna av. Idag bor det cirka miljarder människor i Kina, vilket gör det till världens mest befolkade land. Svar: Ja, om personen har välbehandlad hiv , det vill säga en välfungerande behandling.


Det är den behandlande läkaren som gör bedömningen och anpassar förhållningsreglerna. Det kan innebära att den som har välbehandlad hiv inte behöver berätta att den har hiv för sexpartners eller använda kondom vid samlag. Många unga har inte heller råd eller känner tillräckligt förtroende för personalen för att utnyttja den service som finns. Mer än procent av alla unga människor som lever med hiv i världen idag är kvinnor.


Enligt UNAIDS lever cirka miljoner personer med hiv i världen. Men allt för många har inte tillgång till de effektiva medicinerna. Genom målen fast­slogs också att alla människor har samma rättig­heter och att ingen därför ska lämnas utanför eller glömmas bort.


Den markerade texten är de delar av hiv -statistiken som rör män som har sex med män! Den som har en HIV -infektion har enligt Smittskyddslagen informationsplikt, vilket betyder att infekterade måste berätta om sin infektion för sin sexpartner. H ur många länder finns det i världen ? Jag och syster min diskuterade hur många länder det finns i världen , och det är minsann inte så enkelt som man kan tro.


Allt beror på vilken lista man väljer att följa. Det där med att räkna länder är väl egentligen inte så viktigt. Jag tycker mest att det är en kul grej.


Den som säger sig veta exakt hur många länder det finns det i världen sitter inne med information som inte många känner till. Det är nämligen inte är helt lätt att säga någon exakt siffra då det beror på vilken lista man väljer att läsa. Visste du att den rikaste procenten människor i världen står för mer än hälften av dagens alla utsläpp?


I Sverige kan det se ut som att koldioxidutsläppen minskar. Nej risken är liten att bli smittad med hiv även vid oskyddat sex, men risken varierar mycket beroende på hur man har sex och hur mycket virus den hiv -positive personen har i kroppen. Anal-sex där man är den mottagande parten (den som blir påsatt) innebär störst risk, vaginalsex kommer sen och oralsex minst risk. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.


Hiv och aids hejdar utvecklingen av demokrati och mänskliga rättigheter i världen. Sjukdomen slår hårt mot världens fattiga, men också mot bräckliga strukturer i många länder med en svagt utvecklad demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg