torsdag 19 juli 2018

Tips på bra böcker kärlek

Välj bland miljoner titlar! Alltid fri frakt över 1kr. Med Nextory får du tillgång till de bästa titlarna i din mobil och surfplatta!


Ett förhållande som bygger på kärlek , respekt och ett gemensamt mål. American Wife av Curtis Sittenfeld handlar om Alice och Charlie.

Hon är bibliotekarien som vet hur man för sig, han är den rike, men trots det ganska misslyckade buffeln som trots detta (eller just därför) blir president. Om du tröttnat på piskor, läder och i ärlighetens namn kanske ganska fjantiga dialoger – här kommer några romantiska tungviktare som knappast behöver någon närmare presentation. Däremot håller de för att läsas igen och igen.


Ska du ut och resa något i sommar och vill ha tips på böcker att läsa på stranden? Kanske ska du besöka någons landställe och vill ha något att läsa i hängmattan? Eller så kanske du tillbringar semestern på hemmaplan och vill helt enkelt bara ha något att göra.


Att utnämna tio böcker till årets bästa är naturligtvis omöjligt, men likväl tyckte vi att vi ville ge dig lite tips i rätt riktning iallafall. Här är tio romaner som satte djupa spår i oss under året som gick, och vi läser trots allt flera hundra böcker årligen här på redaktionen.

Du, Bara av Anna Ahlund! Det är en rolig och gripande bok om John som blir kär i killen som hans syster redan har paxat. En bok om att det inte går att bestämma vem man blir kär och hur komplicerat men ändå underbart kärlek kan vara.


Och, för att citera baksidan på boken , ”en hel del sex. Susanna Alakoski berättar om sin barndom på en hög konstnärlig nivå som hela tiden samverkar med berättelsen. Filmen Svinalängorna är ett av få exempel där filmen är lika bra som boken. Noomi Rapace, Leena som vuxen och Tehilla Bla Leena som barn, har en sällsam närvaro.


Bland det bästa som finns är att njuta av en riktig feelgood-roman. Du hittar härliga hjärtevärmare, roliga romaner och må gott-läsning här. Högläsningstips för barn från ca år och uppåt, riktade till pedagoger, föräldrar och andra intresserade. En del av tipsen passar bra att föra etiska samtal kring i skolan eller hemma medan andra erbjuder en fin läsupplevelse. Vi rekommenderar att pedagoger först läser boken själva innan ni läser den högt för en grupp barn.


Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips. Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner.


Jenny colgan bageriet böckerna Kyssfaktorn har jag läst och är jättebra och även jag kommer hem igen till jul.

Det kan vara ungdomsromaner men är just nu sugen på en bra hästbok. Fast inte någon som är för småbarn. Vilja förlag har tagit fram en lista över böcker som fungerar bra för SFI eller SVA. Gemensamt för alla böcker är dock att de är lätta att läsa, utan att vara barnsliga.


Men beroende på vad du läst innan och hur van du är vid att läsa böcker på engelska så är det svårt att rekommendera något DU garanterat kommer att tycka om. Men hoppas något av mina tips gillas: Vardag och relationer: Jacqueline Wilson: Kiss. Hon skriver bra böcker om vänner, kärlek och relationer Annika Thor: A faraway island. Fyra berättelser som får dig att må bra.


Korta böcker om kärlek och vänskap. Klassikern finns nu på lättläst svenska. Vilhelm Mobergs gripande berättelser finns äntligen som lättläst. Glasfåglarna av Elsie Johansson. Jobbigt hänsynslösa våldsskildringar, men succéromanen har hyllats för sitt budskap om kärlek , familj och mänsklig styrka.


Mitt tips : Junot Díaz Oscar Waos korta förunderliga liv. Språket, människorna och miljöerna. Drömmen runt hörnet är Lucy Dillons åttonde bok på svenska, en varm feelgoodroman med ingredienser som hemlig kärlek och härliga hundar.


Här handlar det om Lorna som har sökt sig tillbaka till Longhampton för att förverkliga en dröm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg