tisdag 31 juli 2018

Gardiner tak till golv

Ett brett sortiment av gardiner till låga priser. Handla enkelt hos Cellbes! Förnya ditt badrum hos Cellbes. Lakan, örngott, påslakan och mer. Från förkläden till muggar.


Shoppa gardiner till bra pris: bonprix.

Skapa stämning med nya gardiner. Kolla in det stora sortimentet på Ellos. Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning. Fynda möbler och indredning till rea-priser hos Chilli. Gör årets bästa fyn köp online nu!


Gardinerna ska ju gå just från golv till tak. Så innan ni köper gardiner , mät er takhöjd. Många gardiner är bara omkring m vilket kan vara för kort.


Om ni inte gillar ha gardintyget liggande på golvet , så låt det iaf.

Har man som mig nära tre meter i tak kan det ibland vara svårt att få tag i så långa gardin längder. Jag rekommenderar då att sy själv, att köpa tyg i sådan lång längd är dessutom billigare än köpa färdiga. Gardinskenor i tak är en stor trend och passar alla typer av hem. På Textilgallerian hittar du gardinskenor i många olika storlekar och varianter.


Vi kan börja med att titta på hur man ska hänga sina gardiner. Här är en bild som är perfekt att titta på för att inse vilken enorm skillnad det faktiskt gör för fönstret om man hänger sina gardiner ända uppe från tak till golv. Det kommer att skapa en illusion om ett mycket större fönster.


Oftast vinner ett fönster, och hela rummet, på att inte gardinen skymmer rutorna (och ljusflödet). Höj gardinstången en bit mot taket för mer rymd. Gillar du mycket gardintyg, men har små fönster kan du passa på att trolla med gardinerna ! Häng gardinerna ända uppifrån taket – det får takhöjden att upplevas så mycket högre. Har länge funderat på detta med gardiner och när man kliver in i ett hotellrum så får man en form av myskänsla ju, tror det beror mycket på de långa tjocka gardinerna på skena med en tunn skir gardin bakom, som sträcker sig från tak till golv. Under min höstsemester så har jag satt upp nya gardiner i vårt sovrum.


Låt även dessa löpa längs med hela fönsterväggens bredd och med full längd från tak till golv för att spika looken. Ett tips är att kika extra noga på framsidans finish så att den känns relativt matt och följsam. Visste ni att mörkläggande gardiner och kraftigare tyg även dämpar ljud?


Jag har en fråga till dej, om gardiner (så klart!) Jag har ett fyrkantigt vardagsrum med ca 270cm från tak till golv. På väggen till vänster (sett från öppningen till rummet) sitter ett ca 140cm brett fönster (mätt från yttre kanter) och på väggen rakt fram sitter ett ca 210cm brett fönster. Generösa fraktvillkor – Trygga och enkla köp – Roligt!

Stort utbud av överdrag och dynor. Kvalitet direkt från tillverkaren! Fäster man gardinerna i taket skapas en känsla av högt i tak , och du får dessutom en härlig hotellkänsla på köpet.


Men hur gör man då för att lyckas med sina tak -hängda gardiner ? Ge rummet en ny karaktär genom att till exempel välja en gardinlängd i ett fönster, och en hissgardin i ett annat. Blanda gärna färger och mönster för dramatiken. Du kan välja att klä en hel vägg med gardiner.


Sätt då en skena i taket och häng upp gardinen med veckband. Vill man kunna dra för de tjocka, heltäckande gardinerna för att mörklägga rummet helt så kan man sätta upp dubbla gardinstänger i taket och hänga de tjocka gardinerna längst fram och de transparenta bakom. Fast det var ju inte golv till tak på det hus du länkade till … #128521; Det är ju vanlig gardinstång och kornisch. Hellång må vara trendigt men passar inte överallt. Där vi har långa gardiner i vårt trettiotalshus är det gardinstång som gäller, från tak såg bara dumt ut.


Det är både snyggt och stilfullt att hänga gardinerna i en skena. Fäst den direkt i taket eller i väggen ovanför fönstret. Ett komplett set för de flesta fönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg