fredag 13 juli 2018

Kemisk fällning flockning

Flockning används både i avloppsvattenrening och i dricksvattenrening, främst i rening av avloppsvatten men är även en viktig process i rening av dricksvatten. Ytvatten är ofta brunfärgat av humus och eftersom ytvatten inte renas genom marken såsom grundvatten behövs fler steg i reningsprocessen. Kemisk flockning tillämpas och konstrueras inte i första hand till vattenverk, det kommer endast i bruk om råvattnets CODMN är av högre värden. Ofta är det nödvändigt med tester och innan processen körs i sin helhet i fullskala. Tillgången på drickbart vatten måste kompletteras med ytvatten från en sjö, flod eller annat vattendrag, ett vatten fullt av föroreningar.


Kemisk fällning flockning

Vattnet måste därför renas i flera steg för att bli drickbart. Ett steg är kemisk fällning med så kallad flockning. Kemisk fällning med kemi (oftast aluminium eller järnklorid) i slamavskiljaren.


En kemisk fosforfälla en speciell pump som doserar in en. Processen går ut på att med kemisk fällning fälla ut det suspenderade materialet och aggregera så mycket som möjligt till flockar för att sedan avskilja dem medelst flotation. I flotationstanken lyfts det utfällda och flockade materialet med hjälp av små luftbubblor från dispersionsvatten till ytan där det avlägsnas med en slamskrapa. Vatten är en förutsättning i de flesta industriprocesser. Effektiv vattenrening är därför en grundsten i God Kemi oavsett om vattnet skall drickas eller användas som processvatten inom industrin.


Kemisk fällning flockning

Uppgiften var att utreda hur den kemiska fällningen vid anläggningen ska bedrivas med den maskinella utrustning som finns samt ge rekommendation till förbättringar. En lösning med BaCl och en med AgNO blandas och vi ser en fällning. De salter som teoretiskt kan fällas ut är de två nya salter vi kan kombinera ihop från jonerna i den kombinerade lösningen.


Fällning omdirigerar hit, för fällning av träd inom avverkning, se avverkning. En utfällning bildas när en substans inte är löslig i det använda lösningsmedlet. Den substans som fälls ut kallas fällning eller precipitat. Flockarna sjunker till botten och bildar ett fosforrikt slam. För enskilda hushåll och mindre grupper av hushåll kan kemisk fällning användas som ett komplement till traditionell markbädd eller infiltration, för att få en bättre fosforrening.


FLOTATION Kontinuerligt flöde Finns i olika versioner beroende på. De innebär också risker för negativ miljöpåverkan och hälsorisker för personal som hanterar dem. Men hjälp av mobila reningsanläggningar utför vi rening av stora mängder vatten på plats.


Reningen sker stegvis beroende på föroreningsinnehåll genom sedimentering, kemisk fällning, flockning och användning av påstryckfilter, trumfilter, sandfilter, jonbytarfilter och aktivt kolfilter. Salter sitter ihop olika bra beroende på vilka joner de innehåller. Ett salt där jonerna binder väldigt hårt till varandra kommer inte att lösa sig i vatten i. Alla våra produktapplikationer är riktade mot interna eller externa miljöegenskaper. Vårt mål är att skapa ömsesidigt fördelaktiga relationer med våra kunder, leverantörer och partners. Vi hjälper till med expertis på koagulering och flockning med anknytning till kemisk fällning , slamförtjockning och avvattning av slam.


Kemisk fällning flockning

Men vad innebär metoden mer konkret och varför är den nödvändig? I denna artikel reder vi ut för hur vad kemisk fällning är samt varför den används i våra vattenverk. De två huvuddelarna är koagulering och flockning. Omhändertagande av förorenat länsvatten där behandling sker med hjälp av kemisk fällning och flockning kombinerat efterföljande sedimentering. Omhändertagande av länsvatten med hjälp av oljeavskiljare (koalescens eller gravimetrisk) kombinerat med kolfilter för att rena lösta organiska föroreningar.


Dokumentet består av sidor. Kemisk rening kan användas som enda reningssteg utöver förbehandling i s. Den här processen bygger på en i grundutförandet mer konventionell behandlingsmeto kemisk fällning och flockning , som följs av sedimentering och filtrering. Skillnaden ligger i att kombinera dels den betydligt mer kompakta lamellsedimenteringen med kontinuerliga sandfilter som tillåter högre belastningar än konventionell filtrering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg