onsdag 28 december 2016

Varför blir man kär psykologi

Eller varför blir man INTE kär ? Enligt psykologin finns det en rad faktorer som är avgörande för att man ska falla hejdlöst för någon. Så varför blir vi kära ? Här är fem olika teorier. Anledningar till varför man blir kär Man attraheras av någon som är som en själv.

Många personer tror att man attraheras av någon som är annorlunda, men studier har visat att detta inte riktigt stämmer. I denna artikel berättar vi hur och varför du kan bli kär i vem som helst. Vi tar upp psykologiska aspekter som man inte alltid tänker på. Jag skulle kanske tänka mig att man vill gärna bli kär någon för att rymma från sina egna problem när man mår som dåligt men man gör inte det med medvetenhet. Men om inte det är kärlek varför tänker man då på den personen man ” blev kär i” när man inte mådde bra, som man olyckligtvis inte hade en chans med denna person, under lång tid?


Förälskelsens psykologi. I förälskelsen luckras gränserna mellan det egna jaget och den andra upp. Man blir mottaglig för en annan människas väsen, ofta rent av uppslukad.

Den andra personen upptar plötsligt alla ens tankar och allt annat blir mindre viktigt. Hunger- och trötthetskänslor minskar, sexlust och behovet av närhet ökar. All inclusive resorts europa Varför blir man kär i just den personen Där hade man gjort en psykologisk undersökning i olika länder som ger allt de önskar utan att vara kära och varför vissa inte gör det. Inlägg om hur vet man att man är kär skrivna av Oscar Fredhage.


Vi på eDarling är medvetna om kärlekens kemi, och vi vet därför att grunderna för ett långt och lyckligt förhållande beror på hur väl man passar ihop. Darlings matchmakingtest är skapat just utifrån denna vetskap. Vi tar hänsyn till personligheterna och hur man fungerar i långvariga förhållanden.


Det gör att du blir extra vaken, pigg och beredd på allt när du är kär. När hjärtat slår så snabbt och hårt kan ytliga blodkärl i kroppen vidga sig. Det är därför du lättare blir röd i ansiktet, på halsen och om öronen när du är förälskad. Ett hjärta som pumpar snabbt kan också göra det svårt att sova om nätterna.


Olika människors immunsystem skiljer sig åt och är ärftliga. Djurförsök har visat att om två immunsystem skiljer sig åt är det större chans att avkomman har ett motstånd mot flera sådana organismer. Och vi har en del indikationer på att man vill ha mer sex och vill ha barn med den partner vars kroppslukt man gillar, säger Ilona Croy. Den biologiska psykologin är ett tvärvetenskapligt kunskapsområde där man försöker förklara det psykologiska med hjälp av biologi.


Istället för att separera kroppen från själen så trycker man här på att de två fungerar som en enhet, de inte bara påverkar varandra utan de är en och samma sak. Men varför blir man kär egentligen och finns det någon hjälp på traven för att få någon att bli kär i just dig?

I en artikel i Expressen förklaras det närmare varför man egentligen blir kär , och detta beror på litet olika faktorer. Tidningen Independent har tagit fram nio anledningar till varför människor blir kära. Om du spelar svårfångad. I ett experiment visade det sig att män som valt en kvinna som sin speeddating-partner ville ha henne mer om hon verkade ointresserad av deras frågor.


Man kan ha världens bästa killkompisar omkring sig och just för att man inte blir kär i dom. Jag vet inte hur jag ska bli kär i en tjej. Man kör ett safe spel helt enkelt. Infasningsfasen av hur män blir kär är också det kärleksfulla skedet av kärlek för män i datingspelet. Det finns en vetenskaplig förklaring till varför så många har sin partner som bakgrundsbild på datorn eller telefonen.


Det har gjorts flera studier som har kunnat visa att män attraheras mer av kvinnor när de är som mest fertila. I ett fall kunde man se att män föredrog fertila kvinnors dofter, och i ett annat verkade kvinnans röst bli mer tilltalande för männen vid samma tidpunkt. Relationen: mat - psykologi.


Varför , tror du, att det finns ett så stort intresse för mat idag? Diskutera olika förhållningssätt till mat (ex. olika dieter och ställningstaganden till mat) utifrån ett psykologiskt perspektiv - koppla till behov och känslor. Lev i tiden av Cronlund. Att man sedan skulle bli kära eller förälskade direkt är dock långsökt. Men det finns faktiskt tänkvärda psykologiska undersökningar gjorda på vilka faktorer det är som påverkar varför och när vi blir förälskade.


Det humanistiska perspektivet innebär att man fokuserar på människan och dess behov. Alltså, man får psykiska sjukdomar eller störningar på grund av att behov inte blir tillfredsställda. Humanistisk psykologi - Helheten är mer än summan av delarna var de humanistiska psykologernas grundläggande tes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg