torsdag 15 december 2016

Kvinnojouren haninge

Haninge kvinnojour är synnerligen viktig för Haninge kommun! Våra inbjudna politiker uttryckte samstämmigt att kvinnojouren i Haninge ska ha både ekonomiska och organisatoriska förutsättningar för att bedriva det skyddade boendet. Kvinnojouren Huddinge Vi arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.


I Haninge centrum kommer vi hålla stängt i januari för att planera verksamheten. Svaret vi fick från socialnämndens ordförande Anette Haaf (S) gjorde oss dock inte lugnare. Vår jour har anställda med spetskompetens vad gäller våld mot kvinnor och barn.


Vi har cirka tjugo aktiva volontärer med bred arbetslivserfarenhet från olika. Vi finns till för dig som är eller har varit utsatt för våld i en nära relation. Vi finns där för dig och dina barn anonymt med råd och stöd via telefon, e. Tyresö kommun utanför Stockholm. Riksorganisationen för kvinno–och tjejjourer och jobbar mot.


Kvinnojouren haninge

Vi stödjer och hjälper kvinnor och barn som utsatts för fysisk och psykisk misshandel, hot eller sexuella övergrepp. Information om Den nya kriminaltekniken den april kl. Läs hela nyheten Paneldebatt den augusti, kl. Samtidigt kan den julen på kvinnojouren innebära något unikt: En trygg jul.


För många barn är årets jul på kvinnojouren den första i deras liv utan vål hot och kränkningar. På kvinnojouren gör vi det så hemtrevligt som möjligt inför julen så barnen får den julkänsla och julefrid som alla barn är värda att ha. Har du idéer för framtiden som vill ut?


Kvinnojouren haninge

Drivs du av utmaningar och har ett sprudlande engagemang som börjar sippra över? Vi hjälper dig som är utsatt för våld i en nära relation. Vi ger även stöd åt närstående och myndighetspersoner samt andra verksamheter.


Kvinnofridslinjen är för dig som utsatts för våld eller hot och även för dig som anhörig till någon som utsatts för någon typ av övergrepp. De krav som kvinnojouren för fram i valet är: 1) Från skyddat boende till eget boende. Det råder en fruktansvärd brist på lägenheter och misshandlade kvinnor har väldigt svårt att komma ut från det skyddade boendet.


Ofta har det inte den inkomst som krävs. Plats: Fredrika Bremergymnasiet, Handen. Café Garbo, Tumba scenen. I Sverige har alla medborgare rätt att känna sig säkra och trygga.


Ytterst bär kommunen där man bor ansvaret för att kunna erbjuda en trygg och säker plats om. Mansjouren är ett forum för människor i behov av någon att tala med. Det kan vara en kris av något slag eller ett problem som känns oöverkomligt. Så ser våldet ut Våld i nära relationer kan vara psykiskt, fysiskt, sexuellt, materiellt och ekonomiskt.


Våldet är sällan enbart fysiskt. Därefter så var det panelsamtal. Vi ser dig och vi lyssnar på dig. Vi kan ge dig lugn och ro. Här får du det stöd och den förståelse som du behöver.


Hitta och få information om kvinnojour i Sverige och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning. Li Grebäck var tidigare ordförande för kvinnojouren Amanda. Med sju års erfarenhet av arbete med skyddsverksamhet för våldsutsatta kvinnor på Gotlan har startat kvinnojouren Trots.


Långsiktig trygghet, att bygga stabila relationer och att följa upp möten med kvinnor och barn som utsatts för våld är några av målen med Trots kvinnojour. Alla kvinnojourer i Sverige - Här kan du, län för län, hitta alla kvinnojourer i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg