torsdag 8 december 2016

Gestaltterapi utbildning stockholm

Gestaltterapi är det som har fungerat bäst för mig. Bakgrund Arbetade tidigare inom sjukvården, som lärare och med miljöfrågor, både som chef och som medarbetare. Syftet med gestaltterapi är att öka medvetenheten om ditt förhållningssätt till dig själv och andra.


Det är en samtalsterapi där vi tillsammans utforskar vad som gömmer sig bakom orden. Känslor, tankar och förnimmelser i kroppen får utrymme i terapirummet, där hela din nuvarande situation, här och nu, får vara med. Medvetenheten tränas upp i nuet - vilket alltid är utgångspunkten i gestaltterapi. Vissa utbildningar har antagning varje år, andra enbart vartannat eller vart tredje år.


KBT står för Kognitiv Beteendeterapi och handlar om att få patienten att må bättre genom att ändra patientens vanor, tankar och beteenden. De senaste åren har vi arbetat med att utveckla och förfina utbildningen med hjälp av de studentutvärderingar vi fått. Genom dem har vi fått hjälp att utarbeta en modern utbildning utan att tappa väsentliga teoretiska rötter. På så vis vilar utbildningen på såväl beprövad erfarenhet som på vetenskaplig grund. Stockholms stad erbjuder olika typer av vuxenutbildningar.


Gestaltterapi utbildning stockholm

Du kan till exempel läsa in gymnasiet, läsa svenska på sfi eller utbilda dig på. För dig som är socionom, arbetar med psykosocialt arbete och är intresserad av att arbeta psykoterapeutiskt erbjuder vi utbildning i grundläggande psykoterapi. Kursen syftar till att ge ökad kompetens i detta arbete samt att ge behörighet till legitimationsgrundande vidareutbildning i psykoterapi.


Gestalt betyder meningsfull helhet, och gestaltterapin bygger på en humanistisk och holistisk människosyn. I gestaltterapi är mötet det centrala. Upplevelsen att bli respektfullt bemött och tillsammans med en terapeut utforska tankar och känslor kan ge insikter och öppna för möjligheter.


Alla Terapeuter I Hälsans Hus erbjuder vi en unik sammansättning av läkare, samtals- och kroppsterapeuter med en helhetssyn på fysisk, mental och andlig hälsa. På vår websida hittar du information om gestaltterapi , kurser, workshops, utbildningar och andra aktiviteter som arrangeras av oss, våra medlemmar eller andra som vi rekommenderar. Utgångspunkten för psykoterapin är att det är relationen och det meningsskapande mötet mellan klient och psykoterapeut som ger positiva resultat. Läs mer under fliken gestaltterapi och individual- och gruppterapi.


De flesta av västvärldens sjukgymnastutbildningar godkänns i Sverige men kan kräva särskilda prov för att få arbeta i Sverige. Ett krav kan vara att utbildningen är jämförbar med den svenska sjukgymnastutbildningen. Deltagarna genomgår en egen process under hela utbildningen. Kombinationsutbildningar innehåller både sfi-kurser och kurser på gymnasial nivå.


Gestaltterapi utbildning stockholm

Du får alltid göra praktik och det finns goda chanser till arbete efter du är klar med din utbildning. På sfi-kurserna lär du dig svenska som är anpassad efter språket i det yrke du studerar. För mer information Läs om våra kombinationsutbildningar. VAL-BO Utbildning är ett utbildningsföretag som erbjuder utbildningar inom området missbruk och behandling.


VAL-BO håller utbildningar i flera av Socialstyrelsens evidensbaserade metoder så som 12-stegsbehandling, Motiverande samtal och ASI (Addiction Severity Index). Tanken med detta är att förbättra tillgängligheten och möjliggöra för fler sökande till utbildningarna. Studierna ska även stimulera till ett fortsatt lärande.


Utbildningen ger möjlighet att pröva enligt Vägverkets krav för körkortsbehörighet D och yrkesförarkompetens för persontransporter. Expressive Arts erbjuder kvalificerade utbildningar och workshops i konstnärligt gestaltande metoder. Hos oss finns en etablerad psykoterapimottagning med flera samverkande terapeuter. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med konstnärlig och kroppsinriktad metodik i psykoterapi, självutveckling, existentiella frågor, pedagogik och handledning.


Denna sida visar endast utbudet. Om du vill göra en ansökan så måste du vara inloggad. Utbildningen är anpassad såväl för dig som arbetar i kommunal som i fristående skola och den koncentrerar sig enbart på lärarens roll med konkreta, praktiska exempel från skolans värld.


Som alltid på våra utbildningar finns det gott om utrymme för deltagarnas egna frågor som man dessutom gärna får skicka in i förväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg