måndag 26 december 2016

Minnesord till en vän

Om du tänker gå till begravningen och vill göra något extra – kanske från din familj, syskonen, släkten eller föreningen – så kan du ta med en bukett eller en krans med ett kransband. Då behöver du ett budskap som riktar sig till den bortgångne. Här är några förslag: Jag handtextar band till krans och bukett. En liten ti ett ögonblicks vila i vindens armar.


Det brister en sträng här nere, där uppe den stämmes klar. Genom tidlösa åldrar, klingar den underbart.

Det fanns för oss alla ett rum i ditt hjärta, för alla utav oss du gjorde ditt allt. Hälsningstexter till sista avskedet, begravningsdikter till sorg, vackra verser och rim till begravningen, minnesverser vid dödsfall, textförslag till begravningsannonser, minnesverser till dödsannonser, minnesverser vid begravningen, minnesverser för begravningen och minnesord , dikt om sorg, dikt om döden, dikter sorg dö deltar i. En hand är mera värd än många tusen ord En vän är mera värd än allt på denna jor och ömhet är en källa som ej får rinna bort, och frysa ned och bli till is för livet är så kort. Att våga gråta Att våga le Att visa värme Att våga ge lite av sin inre själ Omtanke, ömhet, Att vilja någon annan väl Kärlek. Letar du efter kortare texter såsom en eller två meningar kanske en variant av en kondoleans passar bättre.


Om du har begravningsdikter som du vill dela med dig av kan du skicka dem till oss så publicerar vi den här. Skicka in din begravningsdikt. Min svågers bror gick bort i söndags natt och jag känner att jag vill skriva något vackert.


Men just nu står det helt stilla.

Min nära vän har förlorat sin sambo och jag och min man vill gärna se om det finns en passande dikt. Vi hade inte någon nära relation till hennes sambo därför är det svårt! Här kan du läsa dikter och minnesord till begravningar.


Det är våra utvalda förslag som är fria att användas. De kan läsas vid själva begravningen eller skrivas i dödsannonsen. Det kan också vara ord till tröst och stöd i din egen sorg. Det är enskilda som skrivit dessa minnesord eller kända poeter som skrivit dikter.


Så kom den dagen Då du tog de sista andetagen. En sorg djup för oss alla När vi tog dina händer så kalla. En mörk framtid nu här står Om inte en liten glimt av lycka vi snart får.


Du har det bra där du är Med vetskap om att vi alltid håller dig kär. Du var till oss alla en älskad vän Och en vacker dag så ses vi. Kom till oss, ty denna jorden, den är icke riket ditt! Jag har lyssnat till de stillsamma böljeslag mot stran om de vilda havens vila har jag drömt. Och i anden har jag ilat mot de formlösa lan där det käraste vi kände skall bli glömt.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Det kan vara svårt att veta vad man ska skriva som hälsningstext till det sista avskedet. Här nedan finns några olika förslag på vad Ni kan skriva, men det går lika bra att skriva en dikt eller andra fina ord på Ert kort eller band.


Det finns en tro som bär igenom allt.

Men stark och ren och som aldrig sviker. Gud steg sakta fram till bädden, löste stilla själens band. Bar den med sig upp mot ljuset, till det stora fridens land.


Gudmund berättade mycket om sina ungdomsår i Bräcke tillsammans med sin mor och far. Det var något som han i vuxen ålder i Svenstavik tog initiativ till , att hälsa på vänner där i Bräcke tillsammans med mig, hans bror. Ingrid föddes en höstdag en trappa upp ovanför gamla Ica i Lit. Ingrids mor Alva kom från byn Åsen och var nyutbildad lärare och hennes far Jakob kom från Klövsan Strömsund och hade hamnat i Lit som färsk ingenjör i samband med dammbyggandet i Midskogen.


När Ingrid var två år flyttade familjen till Vilhelmina där hon växte upp. En speciell forskningsnämnd bereder alla ansökningar och bedömer projektens vetenskapliga kvalitet och betydelse för att kunna förbättra cancervården. Forskningsnämnden består av medicinska forskare. Sista ansökningstid är för våren april och för hösten oktober.


Eller är det ett tack för att allt är slut Till den som tog lånet igen Är det minnet av allt vad de ägt och mist Eller suset av himlarnas sång Hav tröst – en liten tid – Och till sist får Du veta det själv en gång. Jag vet en port som öppnas tyst, och stänges utan dån Och alla vägar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg