tisdag 6 december 2016

Gravidsymptom vecka 4

Gravid vecka – din kropp. Har du inte fått din mens så bör du börja fundera över om du kan vara gravid. Vissa kan märka det genom att de kan få en metallsmak i munnen och andra genom att de mår illa.


Detta kan komma över en dag. Kroppen producerar i vecka till ett graviditetsspecifikt hormon som heter hCG och som utsöndras via. Jag tror att jag också är gravid i vecka 4.

Har inte gjort ett test ännu. Har gått över ett par dagar. Men har vissa syntom som kissnördig hela tiden, även på. I den :e graviditetsveckan har det lilla embryot fått fäste i livmodern. Valet av bosättningsplats är inte en tillfällighet!


Här och där har livmodern byggt. Ditt barn när du är gravid i vecka 4. Den vätskefyllda blåsan delar sig nu i två delar där den ena halvan vilar inuti den andra. Hade läst om andra som också hade haft mensvärk.

Pga att livmodern växer. Fick ömma bröst redan veckor innan mens. Ovanligt för mig) och va sjukt. Den ökade mängden av hormonet östrogen som du får när du är gravid kan ge mer flytningar.


Blir du arg oftare än vanligt? Gråter för saker som du normalt inte skulle gråta till. Humörsvängningar är ett vanligt gravidsymptom och de beror som så mycket annat på hormonerna.


Följ din utveckling under graviditeten i vår graviditetskalender. Kolla vilken vecka det är och räkna om datum till veckonummer på Veckonr. Huvudet utgör nu den största delen av kroppen och utvecklingen går från huvudet och nedåt. Läpparna rör sig, pannan rynkar sig och och huvudet vrider sig. Könsorganen är färdiga på insidan.


De bildar två grupper. Befruktningen sker i början av denna vecka. Du vet ännu inte att du är gravid! Det är segt, elastiskt och skyddande. Idag har jag haft blödningar hela dagen och har ont i magen som känns som mensvärk.


Besökte en gynekolog på sjukhuset precis och hon sa att det antagligen kan vara ett tidigt missfall och hon tyckte det var onödigt att undersöka mig.

Om embryocellerna delar sig i två delar nu får du enäggstvillingar med en gemensam moderkaka. Fostervattnet börjar produceras inne i livmodern. I samarbete med Libero. Men nu är det en liten prick där inne som växer för var dag. Glöm inte att gilla klippet.


Din graviditet i vecka Besvär med en orsak. Du kan känna stickningar och ömhet i brösten på grund av den ökade blodcirkulationen. Se till att ha en behå med bra stöd på dig, även på natten om det hjälper. Redan när du är gravid i vecka 1-kan du känna av ömmande bröst, illamående och molvärk i magen. Se filmen om graviditetsvecka 1-eller läs faktatexten.


Om prick en vecka och tre dagar har vi gjort ultraljud och sett att allt är bra. Sen kanske jag vågar berätta lite mer om detta för folk. Tänk att snart kan man börja göra allt det roliga, köpa loppiskläder, bygga ett mysigt hörn, fantisera och drömma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg