tisdag 27 december 2016

Abort kostnad

Du kan ringa abortmottagningen och boka tid. Det kan vara bra att boka en tid så snart som möjligt eftersom det kan vara väntetid. Kostnader Medicinsk abort kan kosta ungefär $ 5eller mer, beroende på medicinering och kliniken.


Kirurgisk abort under de första veckorna kostar mellan $ 4och $ 600. Efter veckor, till kostnadsökningarna ca $ 1i veckan står för ökningen av komplexiteten och omsorg.

I Sverige har vi fri abort enligt lagen och den som är gravid bestämmer själv om abort. Abort betyder att avbryta en graviditet. Det finns olika sätt att göra abort. Graviditeten avbryts antingen med hjälp av tabletter eller genom en mindre operation.


Em medicinsk abort kostar läkar besöket 250kr andra besöket 80kr men nu har ju din kompis gått så långt att det skulle vara en skrapning som gäller. Läkar besöket 250kr vad sedan själva skrapningen kostar vet jag inte. Passerar din kompis v får hon föda fram barnet.

Den kostnaden varierar beroende på var i landet du bor. Enligt abortlagen är det alltid personen som har fostret i sin kropp som får bestämma om en abort ska utföras eller inte. I snart nio år har det varit möjligt för utländska kvinnor att komma till Sverige och göra abort. Men få kvinnor gör det – kostnaderna är för höga. Många har inte rå istället tvingas de göra illegal abort som är billigare, säger Kristina Ljungros, RFSU.


För det första finns det en moraliskt relevant skillnad mellan den passiva handlingen att låta någon dö (t.ex. genom att utnyttja sin rätt att inte tvingas donera sin njure) och den aktiva handlingen att döda ett foster (vilket är just vad de flesta aborter gör och praktiskt taget alla aborter syftar till). På sjukhus(där jag bor)kostar ett besök på KK 3kr. Men sedan kan det bara tillkomma som jag skrev avgiften om du måste ligga på sjukhus samt ev kostnader för läkemedel.


Mej veterligen görs det inga aborter på VC. Bland yngre kvinnor har tonårsaborterna minskat under den senaste tioårsperioden. För att slippa kostnaden behöver du ha intyget S2. Kostnaderna för nödvändig vård av nordiska försäkrade patienter stannar därför på Försäkringskassan.


Av kortet framgår vem som ska betala kostnaden för vården dvs. Att få fram faktiska kostnader från landstingen är inte lätt. Givetvis beror det på om det är en medicinsk eller kirurgisk abort.

Efter en snabb research, som inte resulterade i några länkar, kom jag fram till att en abort kostar samhället i snitt ca 10. I länder utan fri abort utförs det ofta på osäkra och illegala vis, och väldigt många kvinnor dör i onödan. Många hemlighåller sin graviditet längsta möjliga ti gör abort på egna hemsnickrade sätt eller blir tipsade om någon som kan göra en abort på illegal väg. Hur mycket kostar en abort för.


Jag har inte kunnat hittat några siffror på den totala kostnaden men om du söker på Socialstyrelsens hemsida kan. För abort Stockholm har vi två abortmottagningar och gyn med specialister i gynekologi. Kostnaden för besöket är densamma som på landstingets specialistmottagningar. Vi finns i Stockholm City och nära Danderyds Sjukhus.


Ni som vill förbjuda abort med motivet det kostar. De kostar som ett vanligt besök inget mer. Måste man betala för en abort ? Vad kostar det att göra abort ? Att göra en abort brukar kosta som vid ett vanligt läkarbesök.


Risken att du som gjort abort skulle få det svårare att bli med barn i framtiden är mycket liten, mindre än en på tusen. Det är också som så att alla som gör abort ska erbjudas samtalskontakt både innan och efter aborten. Rent medicinskt är abort ett enkelt ingrepp, men det betyder så klart inte att det inte kan vara en jobbig händelse som väcker känslor av olika slag.


Man kan känna sig ledsen och lättad på samma gång. Man skiljer mellan terapeutisk abort , som utförs av hänsyn till moderns hälsa, och selektiv abort , där ett foster aborteras men där inget hot mot moderns medicinska hälsa finns. Ibland avslutas graviditeten med att embryot dör och graviditeten avslutas utan att livmodern stöter ut det, vilket kallas missed abortion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg