torsdag 20 augusti 2015

Kärlekssaga barn

Hon skriver om ojämlikhet mellan könen, om att nästan stupa under allt ansvar över hem och fyra barn och om sin längtan efter frigörelse och självförverkligande. Till en början var det inte alls meningen att texterna i Århundradets kärlekssaga skulle publiceras, berättar Tikkanen. Jag skrev om nätterna när resten av familjen sov. Här är prins Harry och Meghans kärlekssaga.


Vänner parade ihop dem – nu är prinsen gift med sin egen prinsessa och de har fått sitt första barn. Perspektivet är kvinnans men även barnets upplevelse tas i beräkning ibland.

Texten har skrämmande giltighet för alla med den här typen av erfarenhet, antingen som barn i en familj med en missbrukande far eller som kvinna och hustru till en alkoholist. Diktromanen visar hur bottenjävligt det kan vara. Två av barnen är skådespelare.


Mamie Gummer är mest känd från tv-serien The Good Wife och filmerna Side effects och Ricki and the Flash – där hon spelade mot mamma Meryl. Deras kärlekssaga började på ett minst sagt oväntat sett. Tack vare flytten fann hon också kärleken i en något äldre man. Jessikas kärlekssaga är över. Tillsammans med hustrun har han också barnen Alice, och Felix 13.


På några nyss tagna foton på artistens Instagram delar han med sig av bilder från familjens semester, där alla äntligen får vara tillsammans.

Glad för att en ny generation ska få ta del av Tikkanens briljans, nedstämd för att vi inte kommit längre än så. Att det fortfarande är kvinnor som sköter om lejonparten av projektledning hemma, barn och hushållsarbete, medan män har en mycket större frihet att utöva stordåd ute i världen. Danny Saucedo och Molly Sandén. Bildkälla: Stella Pictures.


En sak jag ser fram emot är att få dela föräldraskap med henne. Det skulle vara jättekul att bli farsa åt Mollys barn. En annorlunda kärlekssaga Ett romantiskt drama om kärlekssagan mellan den nyblivna änkan Louise (Virginie Efira) och den unge Pierre (Benjamin Lavernhe) som har Aspergers syndrom. Louise bor på en stor gård i Frankrike med sina två barn , och efter sin makes bortgång hopar sig problemen i hennes liv. För fyra veckor sedan råkade Ricky Martin under ett tal avslöja att han och svenska maken Jwan Yousef väntade barn igen.


Nu har familjen utökats med en liten pojke – och stjärnan avslöjar den unika namnvalet. Du hade jobb, fyra barn och en rumlande, egoistisk man. Det var väl då som nu att man ville skrika ”jag orkar inte, jag klarar inte, jag kan inte”. Men utgångspunkten är att man måste försöka reda ut allt.


När jag läste ”Århundradets kärlekssaga ” var den som en smäll i magen. Medan prinsessan Madeleine hunnit få sitt tredje barn , har bästisen Lussan tagit det lite lugnare med att bilda familj. Louise Gottlieb har ju sedan en tid tillbaka återförenats med expojkvännen Gustav Thott, 40.


Paret har också köpt en drömlägenhet på Narvavägen på Östermalm för över miljoner kronor. Märta Tikkanens diktroman Århundradets kärlekssaga. En poetisk berättelse som satte ord på kampen att få skriva och skapa vid sidan av sin man.

En kamp om att stå i bredd och inte försvinna bland skuggorna. Ni tänker så mycket på hur barnen ska få det, säger ni, och även om ni inte delar er mans åsikter om i vilken anda barnen ska uppfostras så måste ni tänka på att ett hem är i alla fall ett hem. Men om det nu är så att ni absolut inte orkar med flera barn på ett bra tag så är väl enda utvägen att ni vänder er till en advokat. Tre barn , sex barnbarn och tre barnbarnsbarn har det blivit och de har nått den mogna åldern och år. Man tänker inte på det, flikar Agne in.


Det är lång ti det säger alla. Nu tänker vi väl mot år (atombröllop), säger Brita. Josefin och Lola är som kalvar på grönbete under semesterveckan i Paris. En mästerlig skildring av tidiga tonåren.


Den har översatts till språk och sålt bl. Tyskland har diktromanen dramatiserats på teatrar. Anledningen till att de inte vill gå är att det länge varit frostigt mellan barnen och sin pappas fästmö. Camilla Lendott hamnade i bråk med deras mamma Helena Hysén, 5 det vill säga Glenn Hyséns ex-fru, så har barnen tydligt tagit sin mammas sida.


Julius firar jul (6–år) En kärlekssaga om den första stora förälskelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg