torsdag 20 augusti 2015

Svårt att sova med partner

Vi har hjälpmedel för olika sömnproblem. Välkommen till ResMed! Erbjuder vi dig dessutom livstids garanti på garanti på ram- och fjäderbrott. Inte haft problem med att sova på nätterna heller även om jag har tagit en tupplur på dagen.


Jag har ätit tabletter för B12-brist, för det var det jag tydligen hade.

Kan somna och sova en timme eller två, men vaknar sen och har svårt för att somna om. Det hela hänger dock på att ni gläds åt varandra, lyssnar nyfiket och på riktigt är engagerade – annars gör det ingen nytta. Fortfarande svårt att sova ? Många lider idag av sömnsvårigheter och har svårt att somna. Vissa dagar sover man bättre, andra sämre och oftast är det helt ofarligt. Men vi håller med , det är inte alltid så kul att ligga yrvaken mitt i natten och titta på klockan varannan minut.


Du håller säkert med om att din partner ibland har orsakat att du sover oroligt. Men fördelarna med att sova tillsammans – intimitet, större motståndskraft mot stress och ångest etc – tyder på att du och din partner hittar en lösning för hur ni på bästa sätt kan sova tillsammans.

Hur ni får en god natts sömn tillsammans. Då blir det ännu svårare att slappna av och sömnen kommer längre och längre utom räckhåll. Har du svårt att sova ? Som tur är finns det knep att ta till om du känner att du är på väg mot ännu en sömnlös natt. Tekniken jag ska berätta om här kallas för ”4-7-8” och går ut på att du ska andas i ett visst mönster. Att kunna sova så här är ett tecken på närhet och självständighet, och visar att paret är ”säkert på sig självt” enligt parterapeuten Corinne Sweet.


Hur sover du och din partner ? Nystanet - de nykära Vanligast bland nykära. Sover med armar och ben flätade runt varandra. En tämligen besvärlig sovställning och inte något att rekommendera under längre tid. Utfrysningen - ett spänt förhållande Längst ut på varsin kant och med ryggarna vända mot varandra. Kanske har du svårt att sova , känner dig trött hela tiden eller vaknar på natten?


Att bli av med sömnproblem kräver arbete och att öva in nya vanor. Vi guidar dig genom hur du får din sömn tillbaka – vecka för vecka. De tycker de får ett nytt liv.


En ny svensk studie visar att sex av tio får bättre ork och mer livsglädje när deras snarkande partner börjar använda bettskena.

För att inte prata om den som sover bredvid. Att man snarkar beror på att musklerna i svalget slappnar av och den mjuka gommen vibrerar, särskilt om man sover på rygg. Men även som särbo så kan det ju vara svårt att helt styra att man är trött samtidigt som sin partner ! Lär dig mer om orsakerna till sömnsvårigheter, få sömntips och upptäck hur Valerina kan hjälpa dig som har svårt att sova. Vad gäller att sitta med telefonen så tycker jag att det beror på hur mycket man träffas och har tid med varandra för övrigt! Faktum är att sömnkvalitén har mer att göra med hur vi andas när vi sover , än hur länge sömnen varar.


Det finns en nära koppling mellan snarkning, sömnapné, en orolig sömn och en försämrad andning. Sömnproblem kan ha en mängd olika skepnader. En del människor har svårt att sova , sover oroligt och vaknar flera gånger per natt. Att ha svårt att sova börjar blir lite av en folksjukdom i landet.


I ett liv med ganska mycket stress är det ofta sömnen som blir lidande först. Man bör dock aldrig kompromissa med sitt sömnbehov. Många har svårt att sova någon gång under sin livstid.


Man räknar med att omkring en tredjedel av befolkningen lider av. Att sova rofyllt kan låta som en dröm. Men genom att skapa ett harmoniskt sovrum med genomgående stil och färg kommer du att lyckas bättre att sova hela natten. Vi ger dig olika tips för att du ska kunna hitta en stil som passar dig.


Att motionera hjälper kroppen att slappna av efteråt och kan vara positivt för sömnen. Undvik aktiviteter som skapar engagemang eller oro på kvällen. Det kan sätta igång massor av tankar. Om du lätt vaknar på natten med många tankar som du är rädd att glömma bort, ha en bok bredvid sängen som du snabbt skriver ned detta i. Det minskar ljusexponeringen något i alla fall.


Om det är första gången man är deprimerad kan det vara svårt att veta vad det handlar om. Därför är det hjälpsamt att känna till typiska symtom, som att man inte känner någon glädje – och inte har gjort så på minst två veckor. Man kan också få svårt att sova , eller sover hur mycket som helst – utan att känna sig pigg. Motion och träning vet vi hjälper oss att sova bättre.


Får du in träningen som en rutin i din vardag kommer också din sömnkvalitet bli mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg