onsdag 12 augusti 2015

Gravid vad äta

Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. Boka Aetas och spara upp till med Agoda!


En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Här är några enkla råd om bra matvanor när du är gravid – vanor som är bra även när barnet är fött. Vill du fråga oss om något?

Sök i Fråga oss - frågor som redan ställts - här får du svar direkt Fråga oss - ställ en egen fråga - vi svarar på frågor alla vardagar. Det är lätt att tro att du behöver äta för två när du är gravid , men så är det inte. Hur mycket extra mat som behövs beror på vad du vägde innan du blev gravid och hur viktökningen under graviditeten ser ut. Barnmorskan på barnmorskemottagningen eller en dietist kan ge råd om hur mycket som är lagom för dig.


Vad kan man äta när man är gravid ? Vi har frågat Livsmedelsverkets experter vad man får äta och inte äta under graviditeten. Vad ska du inte äta och göra när du är gravid ? När man är gravid finns det mycket man ska tänka på att undvika för att inte skada fostret.

Vi frågade vår dietist Sara Ask. Under graviditeten kan du äta det mesta, men gärna mer vitaminer, folsyra, järn och Omega- enligt Livsmedelsverket. Och vad ska man undvika? Ibland kan du behöva kosttillskott.


En del sorters ost, fisk och koffein är exempel på livsmedel du ska undvika. Vad är bra mat när du är gravid ? Hur bör du ladda upp inför förlossningen? Hur ser din viktökning ut under graviditeten. Dett är några av de frågor som vi besvarar i denna artikel. Se hur din vikt förändras under din graviditet och vad som orsakar din viktökning.


Kan man ta något tillskott även när man är gravid ? Vissa gravida kan må dåligt och samtidigt vara jättehungriga. Men det är motigt att äta om man hela tiden får upp maten. Var inte orolig för barnet, det får vad det behöver för att växa. På Gravid hittar du kontrollerad fakta om graviditeten och du kan även följa din graviditet i våra videofilmer där vår barnmorska berättar om fostrets utveckling och förändringarna i din kropp när du är gravid.


Gå med i Liberoklubben och ta del av artiklar om graviditet, familj och barns utveckling. Att veta vad man ska undvika att äta när blir gravid är inte helt enkelt – och råden kan mycket väl ha ändrats sedan dina vänner eller släktingar var gravida.

Här är listan på mat du bör undvika under din graviditet och tips på vad du bör äta mer av. Vad man ska äta som gravid kan vara en knepig fråga. Innan jag fick barn bestod min kyl av lite godis, ett mjölkpaket och en flaska rosé.


Allt det förändrades när jag blev gravid och begreppet ”du är vad du äter” fick en helt ny innebörd. Läs också: Bra mat efter förlossningen – tips på mat som ger dig ork och energi. Vad får man inte äta när man är gravid ? Självklart kan du äta påskbord när du är gravid. Det allra mesta på påskbordet är helt ok att äta , till exempel ägg, alla typer av sillinläggningar, helgskinka, varma rätter och grönsaksrätter.


Sill, lax och ägg Inlagd sill och laxrätter av olika slag innehåller nyttiga fetter och D-vitamin. Ni väntar nu barn och vill att allt ska gå perfekt. Därför funderar många under graviditeten på sina kostvanor. Vi berättar här nedan vad du som gravid ska äta och vad som är viktigt för dig att tänka på angående dina kostvanor under graviditeten. Sen är det bara att prova sig fram vad som fungerar.


Jag klarade inte frukt och sånt när jag var som sämst. Fick bara i mig strips med vitlöksdip i ett par veckor. Det som alla säger att man mår sämre av fick mig att må bättre. Detta då i kombination med lergiganen. Att äta utan den var inget alternativ första månaderna.


Som gravid bör du tänka på att äta extra hälsosam kost som ska täcka näringsbehovet för både dig och barnet i magen. Läs mer om bra kost under graviditeten. Men det finns också livsmedel du bör undvika eller vara försiktig med. Det var längesen jag var gravid. Lilleman har hunnit bli sex år.


En sak som jag funderade på mycket just under min graviditet var VAD jag kunde äta som gravid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg