måndag 24 augusti 2015

Störst sannolikhet att bli gravid

Störst sannolikhet att bli gravid

Pröva våra bli gravid-tillskott! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hur lång tid det tar att bli gravid varierar dock mycket från individ till individ.


Störst sannolikhet att blir gravid har man om man har samlag ungefär tre dagar före den dag man räknar med att få sin ägglossning, till en eller två dagar efter den dagen. Man brukar säga att chansen att bli gravid ligger runt procent varje månad om man försöker bli gravid och har sex vid ungefär rätt tidpunkt – vid ägglossning. Av de kvinnor som blir med barn har ungefär hälften blivit gravida under de första 2-månaderna.


Detta är vanligare när man blir äldre och är inget att oroa sig för. Oftast blir blödningsmönstret lite oregelbundet också. Om menscykeln är väldigt oregelbunden kan det bli svårt att pricka ägglossningen och därmed bli gravid , och då bör man i förebyggande syfte kontakta en gynekolog för utredning. Om man skulle råka bli gravid vid din ålder är risken för missfall mycket stor.


Men det finns också kvinnor runt som både blivit gravida och sedan fött friska barn. Man brukar säga att när menstruationerna upphört helt sedan ett år tillbaka och kvinnan är mer än år, så finns det inte längre någon risk för graviditet. Vid nedsatt fruktsamhet kan det ta längre tid att bli gravid. Oskyddat samlag – hur stor är sannolikheten att bli gravid ? Försöker samma par att bli gravida genom att ha oskyddade samlag under HELA menstruationscykeln är chansen cirka 20. Som du ser i ovanstående diagram är det störst sannolikhet att du blir gravid om du har samlag på ägglossningsdagen eller dagen före ägglossning (när du får en indikation på LH-ökning), men det finns även en chans att du blir gravid dagarna före ägglossning.


Om ägget befruktas av en sperma och fäster i livmodern så är du gravid. Hur stor är chansen att bli gravid ? Om du träffar rätt med ägglossningen så varierar din chans att bli befruktad beroende på hur gammal du är. Men med åldern minskar chansen. Blir man alltid gravid om man har sex vid ägglossningen? Nej det blir man inte.


Och detta även om man träffar ägglossningen spot-on! Läs mer hur stor chans det är att bli gravid beroende på ålder. För att bli gravid ska du ha sex vid rätt tidpunkt vilket är när kvinnan har ägglossning. Allra störst sannolikhet är det på själva ägglossningsdagen, men det är även möjligt om ni har samlag en till två dagar innan.


När ska man söka hjälp? I Sverige är kvinnor genomsnittligt 2år när de blir gravida för första gången, enligt statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär att de flesta vet att de är gravida innan 2-graviditetsveckan. Ett foster är som mest sårbart för skadlig påverkan så tidigt som i graviditetsveckorna 3-8.


Eventuella skador i denna period kan skada fostret allvarligt. Några behöver längre tid på sig för att bli gravida än de önskar. Försök istället att njuta av tiden mot ett plus och ha sex ofta dagarna kring ägglossningen, säger hon. Försök att sluta helt med cigaretter om du planerar att bli gravid.


Det tar ofta längre tid för rökande kvinnor att bli gravida , plus att risken för missfall ökar. Samma sak gäller med alkohol. Både rökning och alkohol ska helt undvikas när man är gravid. I genomsnitt tar det sju månader att bli gravid.


Det är mycket som ska klaffa, inte bara tajmingen för själva samlaget. Tajmingen är förstås viktig, ägget lever mellan och timmar och spermierna kan i vissa fall leva upp till dygn, men 2-dygn anses som normalt. Men hur lång tid tar det då att bli gravid ? Nu när du känner till de grundläggande sakerna som är med till att avgöra en kvinnas fertilitet kan vi gå vidare till hur lång tid det statistiskt tar för att bli gravid. Några av de saker som alltså måste vara i ordning för att en kvinna ska kunna bli gravid är t. Jag har försökt bli gravid i två år men ingenting händer.


Jag gjorde då abort och sedan dess har jag inte varit gravid , trots flera försök! En förutsättning för att det ska bli något barn är att spermierna når ägget vid rätt ti omkring tiden för ägglossning. Vill ni ha barn så snart som möjligt, och det ännu inte blivit något barn efter ett års försök, kan man kontakta gynekolog eller specialklinik för en fertilitetsutredning.


Jag skulle uppskatta om ni som befunnit er i samma situation skulle kunna berätta egna erfarenheter kring detta. Blev tjejen trotts denna metod gravid ? Vad är sannolikheten att överhuvudtaget bli gravid när man tar ut penisen innan utlösning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg