tisdag 11 augusti 2015

Färg flagnar innertak

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror. Jag har ett innertak där färgen flagnar i drivor. Det BORDE bero på att något pucko målat med limbaserad (akryl- eller plast-) färg direkt på kalkfärg (den förmodade originalfärgen i det här huset) vilket ger det här avflagningsproblemet.


Kanske flagnar färgen på det gamla, det finns sprickor i finishen eller det har gått sönder på annat sätt.

Skador kan till en viss gräns åtgärdas med spackel eller ny målarfärg, men även om det gått längre än så finns åtgärder för att fixa det, och hjälp att få för att det ska bli just så som du vill ha det. Takfärgen som förre lägenhetsägaren använde började flagna för några månader sedan, nu när jag bestämt mig för att ta ner all färg märker jag att det är riktigt drygt! Jag kör med en liten (50mm) spackel och ibland får jag bort stora kakor men till stor del sitter det ganska hårt. Det finns endast en lösning på problemet och det är att ta bort den gamla färgen , alltså den ursprungliga.


Därefter ska väggen tvättas noga så att de sista resterna försvinner. Det kommer att ta sin tid att få bort färgen med spackel och skursvamp. Men när det är gjort kan då måla om.


Takpanel Brilliant Brilliant innertak är en ny takpanel från Huntonit med penselmålad yta med ny vitare färg.

Färg med låg glansgrad är inte särskilt slitstark, men bra när det handlar om att dölja små ojämnheter. Färg med hög glansgrad ger en blankare och mer rengöringsvänlig yta, å andra sidan syns ojämnheter väldigt tydligt. Färg med glans 1-är populär till innertak , där slitaget är minimalt. Konsistensen bör vara ungefär så tunn som filmjölk. Man skall göra en provstrykning på blankt papper för att kontrollera kvalitet och nyans ( färgen ljusnar betydligt under torkningen).


Papperet skall kunna böjas och vikas utan att färgen flagnar av, den bör kunna glättas med nageln, och den får inte – undantaget takfärg. Hjälp, färgen flagnar ! För tre år sedan byggde vi ett hus av hyvlat timmer. Huset målades utvändigt samma år med en olje- och akrylatfärg på inrådan av färghandlaren. Det var grundfärg och täckfärg i samma produkt.


Nu tre år senare flagnar färgen av i stora sjok. Sprickor i putsen kan det mycket väl bli pga att bjälklaget rör sig. Det som folk i allmänhet har problem med när de målar tak är att taken tenderar att bli flammiga. Detta beror i det allra flesta fall på att man använder för lite färg samt fel verktyg.


Så att tänka på är alltså att använda rätt roller samt rätt mängd färg. Jag vet många som lackat med vanlig svart billack med ett väldigt bra resultat, se till så det är färg som inte flagnar bara. Går åt väldigt mycket men blir riktigt fint.


Tror jag har sett några steg för steg guider på nätet på de, sök lite så finner du nog.

Peeling tak färg kan vara frustrerande , speciellt om du är osäker på varför färgen skalning. Luft vid taknivå är varmare och innehåller mer fukt. Dags att måla tak inomhus? Här får du tips och goda råd om hur du målar om innertak med bästa möjliga resultat.


Läs mer hos Alcro Färg. Om man solar och har brun-utan-sol, flagnar den riktiga brännan bort då när brun-utan-sol krämen försvinner? Här hittar du takfärg av högsta kvalitet för målning av tak inomhus.


Tänk på att måla taket innan du målar eller tapetserar väggen. Tips från Beckers Färg. Var också noga med att låta färgen torka ordentligt innan du stryker på nästa lager! Som ni kan se så är det inte särskilt komplicerat att måla om ett innertak själv.


Det viktigaste är att ta reda på vilken sorts färg dit tak är målat med sedan innan och förbehandla på rätt sätt, samt att köpa färg och penslar av kvalitet. När du köper Takpanel kan du vara säker på att du får en bra vara till ett bra pris. Tak som är målat med dessa färger måste tvättas mycket grundligt.


Använd ljummet vatten och tvätta noggrant med en svamp tills all färg har löst sig och försvunnit. När all lim- eller kalkfärg är borta och takytan rentvättad och torr ska du grundmåla med en oljebaserad färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg