torsdag 20 augusti 2015

Ekonomisk hjälp till tandvård fonder

Behöver du hjälp med ekonomin? Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Pågår skuldsanering kan ibland kronofogden göra en paus med sina krav på pengarna om pengarna ska gå till tandvård.


I så fall krävs ett kostnadsförslag från tandläkaren. Sedan ska det finnas fonder där man kan söka pengar. Socialtjänsten kan hjälpa till att bedöma om du har rätt att få tandvård inom ramen för socialtjänstlagen om du saknar bostad och inte har råd med tandvård. På vissa orter i landet finns särskilda läkarmottagningar för hemlösa där du kan få sjukvård och få en hänvisning till tandvård.


Klicka på länkarna för att komma till ditt län. Missa inte heller stiftelserna längst ner som verkar i hela landet. Bidrag för tandvård Fonder och stiftelser Det finns flera stiftelser där man kan ansöka om att få bidrag för tandvårdskostnaderna Gula Änglarna Gula Änglarna är en ideell förening som ligger i Oscars församling på Östermalm. Ersättningssystem och ekonomiskt stöd för tandvård.


Ekonomisk hjälp till tandvård fonder

Nedan följer en överskådlig genomgång av de ersättningssystem som finns för tandvården. Tveka inte att höra av dig till oss om du är osäker på vad som gäller för dig! Föreningen FVO är en ideell förening som förmedlar bidrag till personer med låg inkomst, företrädesvis till ensamstående föräldrar, långtidssjuka och ålderspensionärer.


Du kan söka fondmedel exempelvis till tandvård , glasögon, barnens behov, rekreation eller tillfälligt bidrag till löpande utgifter. Sök ekonomiskt stöd från stiftelser och fonder Du är välkommen att söka ekonomiskt stöd från någon av de stiftelser och fonder som kyrkokansliet i Uppsala förvaltar. Dessa riktar sig till bland annat barn och unga, funktionshindrade, äldre, sjuka och hörselskadade.


En som har haft stor nytta av det här tandvårdsstödet är Biljana Ilic. Att bereda lindring och hjälp åt behövande (handikappade), sjuka barn och ungdomar, att sålunda t. Vad: Max 6kronor per halvår, betalas ut direkt till tandvården. Bidraget ges endast för förebyggande tandvård som exempelvis rengöring, fluorbehandling och information om munhygien och kost. Det här bidraget är till för personer med vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar som gör att risken för dålig tandhälsa ökar.


Vi är oerhört tacksamma för att bidragen har hjälpt sjuksköterskor att t ex erhålla tandvård eller nya glasögon. Hur ansöker man om bidrag ? Långsiktigt bidrag Bidraget är till för dig som behöver hjälp för att nå ett mål som kan vara svårt att nå utan ekonomisk hjälp. Målet kan till exempel vara någon form av utbildning som skapar förutsättning för att kunna få ett arbete som förbättrar din livssituation.


När det gäller social hjälpverksamhet kan ekonomiskt utsatta barnfamiljer, åldringar, sjuka och handikappade, eller personer som på annat sätt är i behov av ekonomisk hjälp , söka tillfälliga bidrag. Du får i allmänhet inte ha någon egen förmögenhet i form av till exempel hus eller bostadsrätt. Bistånd till livsföringen i övrigt.


Ekonomiskt bistånd till livsföringen i övrigt ska tillgodose kostnader för behov som uppstår då och då. Exempel är kostnader för tandvård , glasögon, sjukvård och medicin, umgänge med barn, flyttkostnad och begravning. En individuell bedömning måste göras av vad som är skäligt för den som.


Stiftelser med ändamål att ge ekonomiskt stöd åt behövande och ensamstående kvinnor. En del församlingar och stift kan ge tillfällig ekonomisk hjälp till privatpersoner. I en del fall kan det vara stöd inför jul och sommar.


Pengarna kommer till exempel från fonder , stiftelser eller kollekter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg