måndag 24 augusti 2015

Forskare utbildning

En forskarutbildning fördjupar dina kunskaper inom ditt ämne och ger dig vetenskaplig skolning. Efter din forskarutbildning är du en självständig och kritiskt tänkande forskare och har bidragit med ny kunskap till omvärlden. Forskarutbildningen består av en kursdel och ett avhandlingsarbete.


Tillträde till utbildning på forskarnivå. Du läser kurser och genomför ett självständigt forskningsarbete som du presenterar i en licentiatuppsats eller doktorsavhandling.

Totalt finns huvudämnen. När studierna på grundnivå och minst ett års studier på avancerad nivå är avslutade (alltså efter minst 2hp eller år) är man behörig till forskarutbildning. Utbildningen på forskarnivå är två eller fyra år och leder till licentiat- respektive doktorsexamen.


För dig som vill doktorera. På Lunds universitet har du möjlighet att studera på forskarnivå vid alla våra åtta fakulteter. Sveriges universitet och högskolor.


Här kan du också läsa allt du behöver veta.

Där finns följande ämnen för forskarutbildning : pedagogik, pedagogik med inriktning mot didaktik, pedagogik med inriktning mot specialpedagogik, företagsekonomi, handikappvetenskap, hälsa och vårdvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, nationalekonomi, statistik samt välfärd och socialvetenskap. I projektet Fokus forskarutbildning ska UKÄ undersöka forskarutbildningen ur olika aspekter. Introduktionskurs till forskarutbildning i nationalekonomi, hp. Då har vi forskarutbildning inom farmacie, medicin, odontologi samt vård.


Fakultetsnämnderna antar studenter till forskarutbildning. För mer information, kontakta respektive fakultetskansli. Licentiatexamen Licentiatexamen omfattar 1hp, varav minst hp ska vara en vetenskaplig uppsats. En mindre del av utbildningen är kurser och resterande är forskning.


Vid universitetet finns en så kallad antagningsordning för forskarutbildning med regler som gäller oavsett vilket område man vill doktorera inoAntagningsordning avseende utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet (PDF, 1kB, nytt fönster) F akulteternas information om antagning till utbildning på forskarnivå. JIBS erbjuder doktorandkurser inom sina forskningsområden. Deltagarna i forskarutbildningen vid CSD med utgång doktorsexamen medverkar i den reguljära verksamheten vid CSD.


Om du är intresserad av vår forskarutbildning , kontakta då forskningsledare Kenneth Nordgren, kenneth. Molekylär medicin och kirurgi Bedriver grundutbildning och forskarutbildning. Forskningen är både preklinisk och klinisk. Din arbetsgivare måste kunna garantera att du har finansiering (lön) för hela utbildningstiden.


Om du vill bedriva forskarutbildning som en del av din anställning ska du kontakta företrädaren för ämnet du vill studera.

För att bli antagen krävs det att du har grundläggande behörighet för forskarutbildning. Vid Humanistiska fakulteten bedrivs forskning och forskarutbildning i ett trettiotal ämnen, från afrikanska språk till vetenskapsteori. För att lösa aktuella och kommande samhällsutmaningar, behövs nytänkande, kreativitet och djupa kunskaper. Vill du vara med och bidra. Institutionens forskarutbildning är en unik utbildning där de forskarstuderande tar sig an frågeställningar relevanta för såväl akademi som industri.


Vi lägger tyngdpunkten på mycket goda teoretiska och metodologiska färdigheter. Utbildning på forskarnivå omfattar 2högskolepoäng (motsvarande fyra års heltidsstudier) och leder till en doktorsexamen. Välkommen till vetenskapsområdet medicin och farmaci vid Uppsala universitet.


SLU:s verksamhet består av nästan procent forskning. Har du en forskningsfråga som du brinner för? På ett så pass forskningsintensivt universitet finns det stora möjligheter.


Utbildningen omfattar 2högskolepoäng, vilket motsvarar fyra års heltidsstudier, och avslutas med en vetenskaplig avhandling, doktorsavhandlingen. Ersta Sköndal Bräcke högskola bedriver forskarutbildning inom området Människan i välfärdssamhället, med syfte för doktoranderna att fördjupa kunskaperna i forskarutbildningsämnena Social välfärd med inriktning mot civilsamhället och Palliativ vård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg