tisdag 25 augusti 2015

Marknader alcudia

Den största marknaden anordnas i Inca, som ligger mellan Palma och Alcudia. Den mest traditionella är jordbruks- och boskapsmarknaden i Sineu, som ligger mitt i centrum av ön. Det finns många marknader på Mallorca och att gå på marknad är något som många turister väljer att göra på sin semester.


Alla marknader har de traditionella turistföremålen, men det finns några marknader som sticker ut lite mer med tanke på att de har lite mer av kvalitet. Det är marknaderna i Campos och Sineu.

Varje dag är en dag för marknad på Mallorca, eftersom alla byar har sin egen. Nedan en förteckning över de något större. På marknaden i Manacor är det många torgstånd med keramik.


Andra marknader : Cala Millor, Caimari, Lloret de Vistalegre, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri. Tisdag Veckans första stora marknad äger rum i Alcudia , som har marknad både tisdagar och söndagar. Mina bästa marknader : Campos – för att kvalitén på grönsakerna och framförallt tomaterna, som mognar sött i Campos solen.


Plus att det är ett stort jippo.

Alaró-för att det är en riktigt lokal marknad där allt finns men i. Palma de Mallorca har ett stort utbud utav små marknader. Marknader i Palma de Mallorca. Atmosfären är härlig och ni finner produkter av högsta kvalitet och ett stort utbud av lokalt producerade varor.


Gör som lokalbefolkning och handla där! I Palma finns två stora saluhallar under tak. Alcudia , Santa María, Felanitx, Llucmajor, Pollença, Porto Cristo, Sa Pobla, Valldemossa.


Missa heller inte de underbara saluhallarna, som finns i många av de större städerna. Port de Alcudia har några välkända klädkedjor som Shana, Mango och Benetton. Annars är det för det mesta lokala butiker som säljer t-shirts, badkläder och souvenirer. Gamla Alcudia har mest souvenirbutiker, men även heminredning, elektronik och en lokal marknad med frukt och grönt, souvenirer och hantverk två dagar i veckan. Två dagar i veckan är det marknad i gamla Alcudia.


Så vi åkte dit för att kika lite, precis som alla andra turister ;-) Det fanns väldigt mycket fint. Hade det varit vår hemma nu hade jag köpt en massa sommarklänningar och tunikor. Hittade till och med samma klänning jag köpte på Gotland i början på sommaren i en liten butik i Visby!


Här kan du hitta kläder, smycken, färska grönsaker och frukt och en hel del annat.

Torsdagens marknad påIncaär den största i staden och om man vill kombinera lite shopping med sightseeing runt historiska monument borde man ta sig till Alcudia på tisdagar och söndagar. Klicka här för mer information. Alcudia Old Town, Alcudia : Läs recensioner av resenärer som du och se professionella bilder på Alcudia Old Town i Alcudia , Spanien på TripAdvisor.


Så tar du dig Alcudia. Det enklaste sättet att tag sig till Alcudia är att åka med något av de stora charterbolagen, men du kan också välja reguljär- eller budgetflyg. Att flyga till Mallorca tar runt tre timmar.


Men du landar i öns huvudstad Palma, Alcudia ligger fem mil bort i öns norra ände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg