onsdag 12 augusti 2015

Bättre sömn med magnesium

Lättupptagligt tillskott av magnesium. Unikt sammansatt kosttillskott för en bättre nattsömn. Innehåller Ashwagandha, L-Teanin,. Din hälsokostbutik på nätet med fri frakt.


Allt du behöver för din hälsa.

Tillräckliga nivåer av magnesium i kroppen hjälper oss nämligen att slappna av, känna ro och gör att vi sover mycket bättre. Tillskott med magnesium finns i olika former och för olika behov. Kurera hjälper dig hitta rätt i den snåriga magnesiumdjungeln. Många äter idag magnesium regelbundet, andra funderar på att börja.


Men varje mineral finns i ett flertal olika former - så hur vet man egentligen vilken typ som passar en bäst ? Vi på Bättre Hälsa vill gärna tipsa om våra bästa tips för en god nattsömn: 1. Ett sovrum kan inredas och användas på ett sätt som främjar god sömn.

Använd bara sovrummet till att sova, och titta på tv eller utför andra sysslor i hemmets andra rum. Inred rummet mysigt och med varma, lugnande färger som tex gröna färger. Det finns andra vitaminer som påverkar sömnen positivt, men det här är grunden till en bra sömn.


Vissa experter tror att den låga halten av magnesium i modern mat kan vara orsaken till många fall av depression och psykisk sjukdomar. Lista: Mat med mycket magnesium. I maten finns det bra halter av magnesium i bland annat gröna grönsaker, nötter, frön och råris.


Men det spekuleras i att även bra mat innehåller mindre mängder magnesium än tidigare, det kan vara ytterligare en tänkbar anledning till att vi kanske får i oss mindre än vad vi tror. Enligt en stor fransk studie kunde män med en hög magnesiumhalt i blodet minska den samlade risken för dödlighet i alla sjukdomar med procent och i cancer med procent. Brist på magnesium kan leda till ökad stress och sömnproblem. Ett sätt att få bättre sömn kan därför vara att ta extra magnesium.


Sov bättre – och slipp magproblem. Att se till att få i sig tillräckligt med magnesium kan alltså vara en lösning både på dina sömn och matsmältningsproblem. Om du lider brist på magnesium så lider du förmodligen brist på en hel del andra ämnen också. Ofta beror det på att man äter för lite frukt och grönsaker.


Citratet är uppiggande så detta är ett sämre val för er som tar magnesium för avslappning och bättre sömn.

MEN citatet är från svartmögel. Större utbu bättre priser. Leta i flera butiker samtidigt. Sömnen är kroppens absolut viktigaste tid för både fysiska och mental återhämtning. Så vad kan man göra för att få en bättre sömn om man sover dåligt?


Att bli av med långvariga sömnproblem kan vara en utmaning. Men det finns många effektiva tips man kan testa, som du har full kontroll över. Detta medför mineralbrister hos plantan. En annan viktig aspekt är att konstgödsel fungerar som en antagonist till magnesium , vilket innebär att växter som odlats med könstgödsel inte tar upp den mängd magnesium som behövs. Har även hört att människor med depression och psykiska sjukdomar kan ha magneisumbrist, vi får inte i oss det i maten helt enkelt.


Bli inte lurad av de billigare varianterna av kosttillskott med magnesium , utan var noga med att de faktiskt innehåller de organiska föreningarna som gör att kroppen tar till vara på magnesiumet. Jag tror att alla borde äta mineraler för att må bättre. Det finns även forskning som visar att magnesium är associerat till en ökning av sömnhormonet melatonin och minskning av stresshormonet kortisol. Många studier ser ett samband med en minskad risk att få en allvarlig hjärtattack och ett högre intag av magnesium.


Med andra ord att magnesium kan hjälpa förebygga hjärtproblem. Få bättre sömn med tillskott: Ta gärna kosttillskott med både kalcium och magnesium för bästa resultat, det är viktigt att de två mineralerna är i balans. Få bättre sömn med rätt mat: Prova att äta något magnesiumrikt på kvällen, till exempel en banan, lite havregrynsgröt med mjölk. Ibland är det fullt tillräckligt att enbart använda livsmedel som källa till magnesiumtillförsel men det är även bra att kunna komplettera med magnesiumcitrat.


Något man ofta hör är att magnesiumtillskott kan hjälpa dig att somna och även sova bättre. Det är inte bara något påhitt för att sälja mer tillskott heller utan väldigt många människor rapporterar om bättre sömn med magnesiumtabletter. Det finns även studier som styrker detta (10), (11).


Magnesium har studerats en del när det kommer till hjärtattacker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg