tisdag 18 augusti 2015

Arbetsförmedlingen stöd och matchning leverantörer

Titta exempelvis först och främst på leverantörernas ratingbetyg men även på deras metodik, språk, branschkunskaper eller annan specialisering när du gör ditt val. Du kan även söka efter vilka leverantörer vi har på din ort. Stöd och matchning är för dig som behöver intensivt och anpassat stöd när du söker jobb.


Handledaren stöttar dig på din väg till jobb eller studier. Det är viktigt att deltagarna i tjänsten stöd och matchning har ett schema för sina aktiviteter. Som leverantör tar du fram ett schema för varje deltagare.

Schemat ska sträcka sig minst en vecka framåt i tiden och innehålla aktiviteter som är planerade med information om var och när aktiviteterna äger rum. Man måste själv kämpa för att få jobb, eftersom varken Arbetsförmedlingen eller stöd och matchningen kan garantera det, säger han som gått på stöd och matchning i tre månader. Det var för ett halvår sedan.


Han har fortfarande inget jobb, men fick i alla fall lära sig att skriva cv och personligt brev. Tanken är att tjänsten ska hjälpa arbetslösa att knyta kontakter och få stöd i jakten på nytt jobb. Tjänsten ges av privata leverantörer som Arbetsförmedlingen har avtal med.


Men nu anser myndigheten att många leverantörer inte levererar tillräckligt bra resultat. Arbetsförmedlingen har gjort en översyn av leverantörerna av Stöd - och matchningstjänster i Malmö, Göteborg och Stockholm och resultatet blev att avtalet sägs upp för leverantörer.

Statistiken kan visualiseras och filtreras efter olika variabler, så som exempelvis leverantör och län. Det blev resultatet av myndighetens återkommande översyn av leverantörerna. Det personliga stödet är ett bra sätt att få syn på sina egna kompetenser och styrkor och komma vidare med sitt jobbsökande. Innehållet i tjänsten anpassas helt efter vad du och din leverantör anser att du behöver göra eller lära dig för att få ett arbete. En handledare kommer till exempel att hjälpa dig med att skriva cv, personligt brev, träna på arbetsintervjuer och företagskontakter.


Du får hjälp av någon av våra leverantörer i Sverige och intensivt stöd från första dagen. När du har fått klartecken väljer du själv vilken leverantör du. Sju avtal sägs upp på grund av för dåliga resultat och nio avtal sägs upp på grund av för få deltagare, enligt ett pressmeddelande. Tjänsten stöd och matchning erbjuds till inskrivna arbetslösa som behöver extra stöd i sitt arbetssökande.


Fakta om stöd och matchning. Du kan filtrera uppgifterna på leverantör eller leveransområde. Det innebär att det är deltagaren som väljer leverantör , efter att Arbetsförmedlingen fattat beslut om att anvisa till tjänsten. Stöd och Matchning är ett valfrihetssystem vilket ger arbetsförmedlingen rätt att göra vissa förändringar i tjänstens innehåll eller utesluta leverantörer som man inte tycker uppnår krav eller viss volym. Denna typ av förändringar har skett från avtalets start och är en förutsättning för att få en bättre effekt av avtalet.


Tjänsten riktar sig till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen avgör om du kan ta del av tjänsten, sen är det upp till dig att välja den leverantör du tror kan hjälpa dig uppnå ditt mål. Du får stöd att skapa ett eget kontaktnät, men också tillgång till vårt stora nätverk både inom och utanför Humanakoncernens ramar.


Vi finns med dig genom hela processen, fram till ditt mål.

Stöd och Matchning är en tjänst för dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen och bedömts vara i behov av intensivt och individuellt anpassat stöd i jobbsökandet. Totalt har Arbetsförmedlingen cirka 1leverantörer av stöd - och matchningstjänster på 9platser i landet. Riksrevisionen har inlett en granskning av Arbetsförmedlingens arbete med matchning. I april kom beskedet – leverantörer av stöd och matchning slängdes ut på grund av för låga resultat eller för få deltagare. Men valfriheten har sina gränser.


Det är resultatet av en översyn, den här gången av leverantörer i storstäderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg