fredag 21 augusti 2015

Presentation av sig själv mall

Det tar inte så lång tid att skriva en presentation av sig själv. Gör ett par snabba försök (på papper eller i ett dokument i datorn) vid olika tillfällen, och välj sedan det bästa av dem. Sedan kan du utveckla profilen vidare därifrån.


Känner du igen dig i några av våra dåliga exempel ovan? Tänk dig att du vill skapa en presentation för en företagsplan.

Med största sannolikhet finns det en mall i galleriet i Office- mallar som du kan använda för att komma igång. En vanlig, men svår fråga som ofta ställs under en intervjun. Man borde kunna svara på detta utan problem, men i intervjusammanhang kan det bli svårare. Nedan berättar vi hur du presenterar dig själv på ett övertygande sätt.


Du ombeds ofta att ge en kort beskrivning av dig själv och din karriär. En bra dating profil bör inkludera information om dig själv och även något om vad det är du är ute efter. Det är bra om du vet vad du är ute efter, inte bara för dig själv utan även för att det är attraktivt att veta vad man vill ha.

Ofta har vi kort tid på oss för att göra intryck och din presentation av dig själv kan vara en dörröppnare och ge dig ett genombrott i din karriär, säger Vesna Melander. Själv presenterar hon sig så här: ”Jag heter Vesna Maldaner. Syns du inte finns du inte. Jag kan hjälpa dig paketera ditt budskap. Du kan också fråga en bekant av det motsatta könet efter feed-back, de flesta uppskattar att du värderar deras åsikt och att du är beredd att öppna upp dig med något sådant för dem.


Att bara sitta med din presentation och dejtingprofil helt ensam är ett enkelt sätt att misslyckas med den då det är så svårt att få perspektiv på saker om sig själv. Här finner du en tjänst som underlättar framtagningen av en kort och intresseväckande presentation av dig själv genom att ställa vägledande frågor. Du ska presentera dig själv i en powerpoint.


Den innehåller färdiga sidor med rågor. Det finns en fil att utgå ifrån. Din uppgift är ändra frågorna till meningar som berättar om dig själv. Spara filer på vår gemensamma server.


Klicka på länken så öppnas ppt-filen. TRR har listat några saker som kan hjälpa dig till en bra presentation av dig själv. Att du är presentationen , låt inte PowerPoint vara presentationen.

I en muntlig presentation är starten grymt viktig – dels för att sätta ramen kring presentationen men också för att ge sig själv en bra start och känna flyt – flow. Budskapet Ska vara kärnfullt. Gärna begränsat till ett budskap, en tes som du vill presentera.


Less is more när det kommer till presentationer - stå därför emot frestelsen att släppa lös din inre kreatör. Om ditt jobb inte har färdiga Powerpoint- mallar att använda så satsa på en enkel bakgrund och simpel layout”, säger grundaren av Think Outside the Slide David Paradi. När du kontaktar en rekryterare, går på speedintervju eller jobbmässor är det bra om du på kort tid kan ge en tydlig bild av vem du är. Därefter gör ni en gemensam tankekarta över en för eleverna känd person (t ex dig själv eller en annan lärare).


Skriv en löpande text gemensamt om personen. När eleverna förstått arbetsgången kan de göra en egen tankekarta och beskrivning av : sig själva, familjemedlemmar, kompisar, kändisar och påhittade figurer. Jag är en omtänksam man i mina bästa år (inte så många alltså), som besitter någon typ av humor (detta skulle inte alla hålla med om dock).


I alla fall om man frågor min mamma, men mina barn skulle nog inte riktigt uttrycka sig så. Stor del av fritidien åt att ladda för att klara av maran i sommar. Efter avslutad presentation kan det vara bra att använda sig av feedback av något slag.


Be en kollega som sitter med under presentationen att komma med konstruktiv kritik efteråt – var allting bra eller finns det något som du kan förbättra inför nästa gång? Eller så njuter du bara av att du fixade det och går vidare. Klarar vi oss utan vatten i framtiden?


Den här formen av presentation är ofta både tråkig och intetsägande och dessutom är upprabbling av fakta något som ofta får folk att känna sig obekväma – vilket vanligtvis är det sista man vill. Ja, vad finns det att berätta? Berätta om dig själv ? Om du vill hålla på längre: lägg in någon form av stimulans så att publiken piggnar till.


Har du ett starkt intresse för det du ska prata om? Om du har en passion för ämnet så kommer det att lysa igenom och vara förtroendeskapande. Om inte, så kan du försöka intala dig själv att du ska presentera något viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg