torsdag 16 juli 2015

Social ångest hjälp

Få Bort Social Fobi med Effektiv Ljudbok. Sök vård om din ångest hindrar dig i vardagen. Det finns behandling som hjälper.


Obehaget blir till slut så starkt att en drabbad helt undviker sociala sammanhang. Social ångest , eller social fobi som det hette tidigare, kan ta över livet fullständigt. Om du har social ångest undviker du sociala sammanhang av rädsla för att utsätta dig för andra människors bedömningar och uppmärksamhet.

Kraven på att uppträda korrekt och inte göra bort dig inför andra blir så stora att du hellre undviker sociala sammanhang. I vissa fall kan psykologisk behandling kombineras med antidepressiva läkemedel. Behandlingen syftar till att minska din ångest vid sociala situationer och hjälpa dig finna andra strategier än undvikanden för att hantera ångesten. Den ena kallas för specifik social ångest och den andra för generaliserad social ångest.


Den specifika varianten handlar om en enstaka eller avgränsade situationer som att hålla ett tal ,uppträda inför publik eller att äta när andra ser på. Personer med social ångest lägger sig ofta till med olika undvikandebeteenden. Att ha social ångest är inte detsamma som att vara blyg, introvert eller inåtvänd. Ibland kan den som har social ångest ha en medfödd blyghet, men inte alltid.


Bokens självhjälpsprogram baseras på KBT och är vetenskapligt utprövat med mycket goda resultat.

Programmet omfattar nio steg med både teoretisk kunskap och praktiska övningar. Det har bevisats att kognitiv beteendeterapi och utveckling av sociala färdigheter såväl som verktyg för ångesthantering kan hjälpa dig att komma över social ångest. Det är inte samma sak som blyghet. Som du kan se är social ångest ett restriktivt problem som försvagar relationer. Men du kan komma över den sakta men säkert om du anstränger dig.


Vanligt med social fobi och ångest. Nej, mer konstigt kan tyckas vara att denna person ofta verkar supersocial utåt. Social fobi – social ångest Effektiv hjälp med KBT. I likhet med andra fobier så rör det sig om en överdriven eller orimlig rädsla, och på ett plan finns det en insikt om att det är på det viset (i alla fall hos vuxna). Alla människor har ångest.


Om du däremot upplever att din ångest hindrar dig från att leva fullt ut och blir ett problem i ditt liv är det viktigt att du söker professionell hjälp för detta. Du kan uppleva maktlöshet, skam eller oro. Bara acceptera att du är mycket rädd just nu. Känn hur ångesten minskar.


Någon gång i livet upplever 10– perioder av social fobi. Ungefär hälften av alla som lider av social fobi har ett generaliserat ångestsyndrom. Kvinnor drabbas oftare än män, men lika många män som kvinnor söker hjälp för problemet.


Sjukdomen har tidigare kallats social fobi men idag används termen social ångest.

Vi behandlar social fobi och andra rädslor. Introduktion Liebowitz skala för social ångest. LSAS-SR är en självskattningsskala som används inom svensk vård för att upptäcka tecken på social ångest (tidigare kallat social fobi). Hos Inre Hälsa i Västerås får du hjälp med att hantera din social fobi, flygrädsla, prestationsångest, smärtlindring, sömnbesvär, ångest , depression, förändra beteenden, rädslor, fobier, sorgbearbetning och undersöka tidigare liv. Hjälp med social ångest och blyghet.


Bli socialt trygg, bekväm och självsäker och uppgradera din sociala tillvaro med social träning. Anna Kåver berättar initierat vad social ångest är, varför man drabbas och hur KBT- behandling går till, både individuellt och i grupp. Denna nya utgåva är uppdaterad med de nya diagnoskriterierna i DSM-och beskriver även hur imaginära tekniker kan hjälpa klienter med traumatiska sociala minnen. Spring, gympa, styrketräning, storstäda eller skura ugnen.


Vad som helst som gör att du rör på kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg