måndag 20 juli 2015

Blankett bostadsbidrag pensionär

Du som är make, maka, sambo eller barn och är behörig anhörig kan använda webbtjänsten bostadstillägg för en anhörigs räkning. Om du är annan behörig anhörig eller annan ställföreträdare såsom god man eller förvaltare kan du ansöka med hjälp av en blankett. Exempelvis länder inom EU. Vem kan få bostadstillägg?


Man kan få bostadstillägg om man är bosatt i Sverige och har Sjukersättning eller aktivitetsersättning. Eller Invaliditetsförmån.

Hur ansöker jag om bostadstillägg för pensionärer. Mina sidor på Pensionsmyndighetens hemsida. Det finns två olika blanketter , en för den som är ensam sökande och en för dem som är två. Fyll i uppgifter om din ekonomi och om din bostad för att göra en preliminär beräkning av bostadstillägg.


FPA justerar beloppet av bostadsbidrag senast inom år efter att det beviljats. Meddela FPA, om det sker förändringar i dina levnadsförhållanden före det. Pensioner som berättigar till bostadsbidrag för pensionstagare är bl. Det var också ett urval av de som vi tror skulle kunna vara berättigade.


Bostadsbidrag till pensionärer.

Det är numera Pensionsmyndigheten som ansvarar för bland annat bostadstillägg till pensionärer. Så det är dit man får vända sig som pensionär. Vart söker jag bostadsbidrag ? Du hittar blanketter på försäkringskassans hemsida som du fyller i. Andra familjebidrag är familjepenning, näringsbidrag och begravningsbidrag. Bidragen gäller både dig som tjänstgör samt dina anhöriga.


Familjebidragen bidrar till att rekryter och deras familjer kan få en mer trygg ekonomi. Kan du ha rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten? Din bostadskostna dina inkomster, tillgångar och familjesituation avgör vad du kan få i bostadstillägg.


När du ansöker om bostadstillägg prövar vi alltid om du också har rätt till särskilt bostadstillägg eller äldreförsörjningsstöd. Blanketten för bostadsbidrag måste skickas in underskriven till Trollhättan Servicekontor. För den som är pensionär , är över år och har en låg pension kan det vara värt att kolla om man har rätt till bostadstillägg. För att få bostadstillägg krävs att man tar ut hela pensionen, även tjänstepensionen och gör en ansökan hos Pensionsmyndigheten. De yngre personer som inte har barn och inte har så stor inkomst kan ha rätt till bostadsbidrag.


Försäkringskassan hanterar bostadsbidragen till de yngre och det går enkelt att kolla på Räknautbostadsbidrag kan ni undersöka om ni har rätt till bostadsbidrag. Så ansöker du om bostadsbidrag som ensamstående. Om du vill läsa mer om hur det är att vara pensionär har du kommit helt rätt.


Du kan till exempel läsa mer om fördelarna med att vara pensionär , hur pensionärer drabbas av olika saker i samhället med mera.

Du kan också läsa mer om hur ekonomin ser ut när man väl har blivit pensionär. Räkna ut ditt preliminära bostadsbidrag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg