tisdag 19 november 2019

Sevärdheter på maui

Hitta högt rankade rundturer i Maui! Boka aktiviteter på Viator. Snabb och enkel köpprocess.


Här får du konkreta tips på sevärdheter , aktiviteter, utflykter och andra saker man absolut inte får missa när man är på semester på Hawaii. På Hawaii generellt och på Maui i synnerhet finns det massvis med sevärdheter och aktiviteter att njuta av under sin resa till ön.

Här tipsar vi om några av de populäraste och bästa sevärdheterna på Hawaii och vi garanterar att du hittar något som passar just dig och din resa! Vid hamnen i Maalaea på västra sidan av ön ligger maui ccean center. Här kan man titta på tropiska fiskar, sköldpaddor, rockor, maneter och mycket annat. Höjdpunkten på akvariet är nog ändå att se en tigerhaj på nära håll. Maui har fantastiska paradisstränder men vid många av dem är det höga vågor som slår in mot stranden vilket gör det svårt för små barn att bada.


Några av stränderna skyddas turligt nog av yttre rev som gör att vattnet blir lugnare och mer barnvänligt. På Maui finns Kaanapali Beach som har utsetts till USA:s bästa strand. Stranden ligger på öns västra del och är känd för sina vidsträckta sandområden.

Här finns många aktiviteter för både stora och små, och är en riktigt härligt semesterresort. Under vår vistelse prioriterade vi att surfa och vara på stranden men vi passade även på att besöka några av de många attraktionerna. Maui har varierad vågsurf med bryt längs hela kusten som passar olika nivåer. Maui är en vulkanisk ö där merparten av alla spots är revbryt. Generellt gäller att norra sidan tar emot nordliga vinter swells och södra sidan tar emot sydliga sommar swells.


Västra sidan av ön kan ta emot både nordliga och sydliga swells beroende på bryt. Maui kallas för the Valley Island och var från början två öar som genom landhöjning växte samman. På västra sidan ligger fantastiska stränder och de flesta hotellen. Det mest kända området är Kaanapali Beach. Lite längre söderut ligger ytterligare ett stort hotellområde kring Kihei och Wailea.


Att hitta prisvärda boenden på Maui är inte det lättaste. Man måste göra mycket research och ha en stor portion tur. Priserna varierar dock mellan regionerna på ön så om man kan tänka sig att bo upcountry och ha en bit till havet så kan man hitta aningen billigare boenden. Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till USA.


Hit åker du snarare för en strand- och shoppingsemester med amerikansk service, kända restaurangkedjor, stora shoppingcentrum och minimal risk för magsjuka. Men Oahu har fortfarande en del sevärdheter att upptäcka även för kräsna turister.

Häng med på mina topp favoriter bland Oahus sevärdheter och attraktioner. Som du ser finns det gott om sevärdheter på Islan och trots att vi var där i dagar hann vi inte med allt som vi ville. Jo, för att hela Island är en enda stor sevärdhet. Sevärdheter på Island som jag själv inte varit vid ännu.


Naturen är magiskt vacker och inte lik någon annan plats. Privat Surflektion på Kalama Beach i Kihei, Maui. Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser.


På Maui kan du välja bland hela olika golfbanor, alla med sin egen speciella karaktär. De ligger utpridda i södra, västra och centrala delarna av Maui och de flesta erbjuder en helt makalöst vacker omgivning, vilket i och för sig ställer högre krav på din koncentrationsförmåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg