torsdag 14 november 2019

Träffa gammal kärlek

Om min gamla kärlek skulle vilja träffa mig nu skulle jag inte tveka. Vill inte göra om samma misstag två gånger. Jag avvisade min gamla kärlek minst tre gånger så jag är ganska säker på att han aldrig kommer att kontakta mig. Det känns som att jag måste våga ta steget, men vet inte om jag vågar.


Bli tillgänglig för kärlek. Skippa kravlistan för hur din blivande partner ska vara.

Den gör bara att du begränsar dig själv. Stanna inte i en halvbra relation som du tror ska bli bra om bara din partner förändrar sig. Fundera i stället över hur du behöver vara och vad du ska göra för att bli mer tillgänglig för kärleken. Gammal kärlek rostar aldrig. Att om de skulle träffa någon ny och det inte fungerar så har ytterligare några år passerat, säger Torbjörn Bildtgård.


Kärlek kan uppstå när du minst anar det och den kan dyka upp på oväntade platser. Ibland behöver vi bara öppna ögonen och inse att den finns mitt framför oss. Sen det där med din personlighet, jag är själv förbannat awkwar men det har då inte hindrat mig från att träffa partners som gillar mig precis som den jag är.

Brukar också själv dras till folk med en lite awkward personlighet, både för vänskap och kärlek. Det blir inte lika läskigt som att träffa någon helt ny, säger Torbjörn Bildtgår forskare och universitetslektor vid Stockholms universitet. Studie i kärlek Tillsammans med kollegan Peter Öberg genomförde han för några år sedan en studie om förändrade intimitetsformer bland äldre i det senmoderna samhället. Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tyda dess lagar.


Men dej vill jag följa i vinter och vår och alla min levnads dagar. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter. Min lycka är din, din lycka är min och gråten är min när du gråter. Alltså gammal kärlek och ung kärlek Jag funderar, hur många har träffat sitt livs kärlek som unga o sedan hållit ihop resten av livet?


Jag ser på sonen o hans flickvän hur de är tillsammans nu och hur det kommer att vara för dem om tio år. Jag undrar om det går att glömma den stora kärleken. Mitt problem är att jag inte kan sluta och tänka på mitt ex.


Det går bara inte - jag KAN inte sluta tänka på exet. Vi var tillsammans i tio år. Vår relation tog slut då hon träffade en annan. Anita började höra musik och se färger igen, och Tord kom ur ett bedövat tillstånd. Allt fler har möjlighet att prova en ny relation på äldre dar.


Det är det som är den nya grejen nu! Jag har börjat träffa en kille som är och gillar han verkligen jättemycket, jag har just blivi.

Vi åkte pulka i dag uppe i byn, vid en gammal skola där vi alltid härjade som barn. Någon hade köpt skolan och gjort ett hotell av den. Vi gick in och kikade, och jag kände igen sonen till ägaren. I jakt på en gammal kärlek hittade Helena en ny!


Helena letade efter sin gamla klasskompis som hon var kär i på högstadiet. Jag har ett minst sagt jobbigt problem, eller vad man skall kalla det. För ett tag sedan så började jag tänka på min första kärlek igen. Blomsterspråket är ett symbolspråk, som ofta på ett hemlighetsfullt sätt vill uttrycka känslor som glädje, vänskap och kärlek.


Blommor symboliserar olika saker och även blommans färg och antalet blommor kan ha betydelse för vad det är som uttrycks. En röd ros är exempelvis en vanlig symbol för kärlek. När jag var år träffade jag min ungdoms stora kärlek.


Richard hette han … och heter fortfarande det. Inte jättevanligt, hehe. På framsidan sitter ett stort hänglås. Det finns en man som jag alltid haft en speciell relation till sen första gången vi träffades då jag var år.


Våra möten har alltid skett av en slump (ödet?). Jag har varit med om fall där “rätt” person ihärdigt försökt bekanta sig med mig utan att ge upp trots att jag varit så distraherad av annat att jag inte själv märkte honom med en gång. Eller så är det någon kompis som förvånansvärt envist insisterar på att du måste träffa någon trots att du till en början tackar nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg