fredag 8 november 2019

Svenska flicknamn

Här hittar du populära namn på tjejer, sorterat i bokstavsordning. Hitta de mest populära namnen, ta del av topplistor och namnbetydelser – snabbt och enkelt. Sök och bläddra bland svenska flicknamn och unisexnamn. Inspireras och få uppslag till namn.


Se hur vanligt förekommande olika namn är i olika åldrar. Varje år publicerar SCB statistik över de vanligaste svenska flicknamnen som ges till nyfödda barn. Flicknamnen redovisas här med den vanligaste stavningen, men samtliga stavningar ingår i det redovisade antalet.


Du hittar bland annat populära, ovanliga, svenska , fornnordiska, bibliska, finska och latinska flicknamn. Flicknamnen är kategoriserade i bokstavsordning under respektive begynnelsebokstav. Du kan även använda sidan till att få inspiration när det gäller att hitta namn till nyfödda barn. Hitta det pojknamn eller flicknamn som passar just ditt barn allra bäst eller läs vad olika namn betyder!


Svenska flicknamn

Att hitta ett flicknamn är ett viktigt beslut som kommer påverka din dotters hela liv. Det kan vara svårt att välja ett flicknamn , därför har vi samlat gamla och nya namnförslag från er besökare i listan nedan. Många önskar koppla barnets namn till sin latinska rötter. Andra tycker spanska namn är exotiska och vackra. I denna artikel ger vi dig listor på de mest populära spanska flicknamnen och pojknamnen.


Ursprunget till svenska barnnamn inkluderar ortnamn, namn med anknytning till mytologi och historia, ursprung från färger, växter och andra typer av natur, fiktiva ursprung, historiska ursprung, karakteristiska och religiösa ursprung. I svenska efternamn använder man prefixet sen eller ”son” (betyder son) som Petersen (för son Peter). Här listar vi de flicknamn som finns i vår databas, antalet ökar ständigt. Det är en blandning av vanliga och ovanliga flicknamn som finns med i SCB:s databas och som ni besökare har hjälpt till att utöka. Emilia berättar om ovanliga flicknamn : Vi hade namnkris här hemma, när det var dags att bestämma namn till vår flicka.


Svenska flicknamn

Vi kunde inte komma överens och jag ville inte ha ett namn som låg på topp-tio-listan. När man väl hittar ovanliga flicknamn så är det sällan de tilltalar en. Flicknamn eller födelsenamn är efternamnet på en kvinna innan namnbytet vid giftermålet.


På senare tid återtog hon sitt flicknamn Palmkvist men behöll von Bahr som artistnamn. Hans bolag hette Anette så nu fick Berts bolag ett annat flicknamn som också var ett av de många namn han hade haft på klubben i Lidköping. Sen vore det faktiskt inte så dumt om Katrin började med sitt flicknamn igen.


Ska du byta namn eller hitta ett pojknamn eller flicknamn ? Kanske bör du då titta på denna lista först innan du bestämmer dig för ditt nya namn. Enligt SCB är de svenska namnen nedan de som minskar snabbast i Sverige. Svenska namn som minskar Svenska barnnamn – Dessa namn minskar snabbast. Engelska namn i bokstavsordning för dig som letar barnnamn. Här kan du hitta ovanliga namn och vackra namn.


Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Få tips och idéer när du ska döpa din flicka. Vi har förslag på många flicknamn.


Varför inte återanvända ett namn från några generationer tillbaka? Här en lista på gamla flicknamn som än idag är. För att ta bort eller välja antal sidfots widgets, gå till Utseende. Tredjeplatsen har Lilly.


Cornelia är det flicknamn som minskade mest i popularitet och tappar med knappt. Nya flicknamn på namnlistan i år är förutom Hailey: Belle, Elina och Elsie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg