tisdag 12 november 2019

Saker man kan göra ute

Leta upp en myrstack och stå och spana när de små djuren bär saker till sitt bo. Flyg drake Gör en egen drake eller köp färdig och leta upp ett stort fält en dag när det blåser mycket. Blir du deppig av trist väder?


Det behöver du inte bli! Då ska du spana in detta. Här är saker du kan göra när det är sol ute !

Skip trial month free. Ta en docka eller en kudde eller något och låtsas att det är ditt barn och ta hand om det hela dagen. Lek att du är ett djur, t. Så vad gör man utomhus?


Jag går ju inte ut bara för att det är sol, kan lika gärna göra saker. Nästan allt du kan göra inne kan du göra ute. Saker att leva för Random.


När du tänker varför har vi ett liv, för vad är liksom meningen med livet.

Men man får göra det bästa av allt, gör det du gillar. Detta är mina saker att leva för. Laga middag med dina vänner och kolla på musikvideos eller gamla filmer hela kvällen. Försök er på att göra roliga drinkar.


Baka något gott, även om det bara är du som ska äta det. Baka bullar och frys in, gör nutellabrownies eller chokladmuffins. Promenera när det är sol ute , ta med kaffe i en termos och lyssna på en bra podd. Men vad gör man egentligen när kalendersidorna plötsligt är tomma? FRIDA ger dig tips på saker du kan göra när du har tråkigt.


SAKER ATT GÖRA Hitta på något att göra redan nu. Oavsett väder, årstid eller om man villa vara inne eller ute. Här finns något för alla smaker! Leken går ut på att man springer fram till pinnen, sätter pannan mot den och snurrar tio varv, Sen skall man springa tillbaks och växla till nästa person och denne gör samma sak. Var ej för nära taggbuskar, öppet vatten eller andra farliga saker som kan komma i vägen när man försöker ta sig tillbaks för att växla.


Hoppas ni kommer att tycka om videon! Ta fram fem saker ur kylen, på med en ögonbindel och se vem som prickar in flest smaker! Låna en kanot och åk ut på paddlingstur med familjen eller kompisarna.

Tävla om vem som först kan hitta fem saker som börjar på T – och som dessutom går ner i en tändsticksask. Gå upp tidigt på morgonen. Ja, vi vet, klyschigt. Men det kan faktiskt vara hur mysigt som helst att läsa, särskilt om det regnar ute ! Om det känns tufft att läsa en hel bok helt själv så finns det mängder med bra talböcker i din mobiltelefon, på datorn, och på biblioteket så klart! Finns där verkligen inget att göra så får man ju vara nöjd med det lilla som finns att göra.


Alternativt skaffa eller låna ett instrument och lär dig spela. Kan man göra både hemma hos någon eller på café (i större städer finns det ofta till och med caféer som är inriktade på just sällskapsspel och man kan låna där). Beroende på vilket slags spel ni spelar kan ni få en riktigt kul och skrattig dejt eller chans att lära känna varandra bättre.


Extra mysfaktor om det regnar ute ! Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Förbättrar man sig på ett litet område är förändringen igång och kan fortsätta. Klass 6mn på Kvarnbergsskolan har funderat och kommit fram till följande sätt att förbättra sin miljö.


Här kan du få tips och inspiration till olika pyssel och saker du kan göra själv eller tillsammans med barn: bästa pysselbloggarna. Den traditionella syjuntan fyller verkligen en funktion. Inte bara för att man får saker gjorda, dessutom får man en trevlig kväll i vännernas sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg