tisdag 12 november 2019

Samhällsvetenskapliga programmet högskola

Sveriges största högskoleprovsida. Köp medlemskap på utbildningen nu! Så är programmet upplagt. På de högskoleförberedande programmen läser du fler teoretiska kurser än på yrkesprogrammen. Efter en grundkurs där du lär dig ett samhällsvetenskapligt arbetssätt och metodik kan du fördjupa dig inom flera samhällsvetenskapliga ämnen.


Masterprogrammet i sociologi ger dig de verktyg du behöver för att studera, förstå och förklara förändringar i samhället.

Du får en avancerad översikt inom bland annat teoretiska traditioner, metoder och forskning. Efter programmet har du de färdigheter och kunskaper som behövs för en framtid som samhällsexpert. Gå igenom listan för att hitta en utbildning som passar just dig. På programmet utvecklar du din förmåga att reflektera och att kritiskt använda dina kunskaper.


Du utvecklar också din samarbetsförmåga och kreativitet. Du lär dig också att arbeta självständigt och ta eget ansvar för dina studier. Genom ett vetenskapligt arbetssätt blir du väl förberedd för vidare studier på högskola och.


Praktik ingår inte som ett obligatoriskt moment i programmet men är man ändå intresserad av att praktisera finns det några möjliga vägar att gå.

Orange: Du kommer inte att kunna läsa in hela behörigheten inom programmet och inriktningen utan måste läsa utökat program (beslutas av rektor) eller komplettera efter gymnasieskolan. Med en kandidatexamen i bagaget är du behörig att söka vidare till program på avancerad nivå (masterprogram). Om du vill utbilda dig till socionom eller psykolog är det en yrkesexamen som gäller. Läs mer om våra masterprogram. Programmet är för dig som vill arbeta med utredning, ekonomi, ledning och förändring.


Behovet av kvalificerade samhällsvetare är stort. Skräddarsy din utbildning och välj mellan tre samhällsvetenskapliga ämnen: företagsekonomi, sociologi eller statsvetenskap! Här får du lära dig hur du kan påverka och hur du påverkas. Efter examen är du behörig att läsa ett stort antal program eller ämnen på universitet och högskola.


Du kan till exempel utbilda dig till journalist, jurist, ekonom, lärare, psykolog eller sjuksköterska. Gymnasiearbetet ska visa att eleven är förberedd för högskolestudier inom i första hand det samhällsvetenskapliga området. Det ska utföras på ett sådant sätt att eleven formulerar en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete som utgår från centrala kunskapsområden inom programmet. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Med beteendevetenskaplig inriktning läser du mer sociologi, psykologi samt ledarskap och organisation.


Med samhällsvetenskaplig inriktning läser du mer geografi, religion, historia och samhällskunskap. Om du vill ha en akademisk utbildning ska du läsa på högskola eller universitet. Eftersom samhällsvetenskapen är ett så pass brett område så finns det många olika utbildningar du kan studera på högskola eller universitet.


Ett fåtal träffar i Umeå förekommer under utbildningen.

Samhällsvetenskapliga utbildningar ges inom de flesta olika skolformer. Utbildningen är tvärvetenskaplig vilket ger möjlighet till breda kunskaper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg