tisdag 12 november 2019

Samtalsämnen fest

Samtalsämnen fest

Samtalsämnen med barn. Tanken är att var och en i familjen kan bidra med fler frågor om de vill, och efter ett tag måste vi förstås också byta ut och skriva nya. Har läst i någon tråd en gång om roliga samtalsämnen man kan ta med i festhäftet, typ hur kommer det sig att kalle anka alltid går utan byxor, men när han duschat virar in sig i en handduk?


Eller hur kommer det sig att hulkens byxor inte går sönder när han, ja, blir hulken. Roliga Konversationstips för gästerna tack! Tillhör du skaran som ibland får tunghäfta när du ”måste leverera” och har svårt att komma på samtalsämnen ? Vad gör en människa annorlunda? Här kommer frågor som garanterat öppnar upp för en konversation. Mingel på fester går ofta ut på att kallprata med flera okända och halvbekanta.


Vilken färg skulle du aldrig ha på väggen? För introverta personer kan sådana situationer dels kännas tråkiga och dels påfrestande eftersom de ofta föredrar djupare ämnen istället för att småprata. Du behöver egentligen inte vara kreativ i ditt val av samtalsämne , men fokusera på något du vet att ni båda har kan säga något om – det kan vara stället ni är på, eller vad ni har för koppling till värden om det är en privat fest.


Samtalsämnen fest

Om ett samtalsämne tar slut och det blir tyst, ge inte upp utan ställ en fråga om den andra personen! För att hålla i gång ett samtal krävs det att du lyssnar och ställer följdfrågor. Försök att lägga populära ämnen på minnet.


De allra flesta gillar att prata om sitt drömresemål, sin favoritserie på tv eller om de är katt- eller hundmänniskor. Med en repertoar av intressanta frågor kan du styra samtalet så att det blir spännande och roligt för er båda, och på kort tid kan ni på så sätt komma förbi det intetsägande ”jaha, vad jobbar du med”-snacket. Här får du tips på bra frågor att ställa och samtalsämnen som du kan prata om med din nästa dejt. I festprogrammet kan man ha med vår historia och skriva i exempelvis punktform när och var man täffades, första resan, första boendet, första bil eller liknande. Roligt för alla att få lite bakrundshistoria samt att det skapar samtalsämnen mellan gästerna.


Det vill säga att du har en arsenal av ämnen att plocka fram. Utan vidare förklaring har du här rätt ammunition för att göra dejten till en lyckad sådan. Här är bra samtalsämnen på dejt: 1. Gör en lista med roliga konversationstips till gästerna!


Det kan vara frågor eller samtalsämnen som gästerna kan fråga varandra eller spinna vidare på. Berättelse om hur ni träffades. Skriv en kort berättelse eller gör en illustration som beskriver hur ni träffade varandra.


Förbered samtalsämnen. Social ångest inför en fest kan även grunda sig i en rädsla att inte ha något att prata om eller någon att prata med. Du kan även träna på hur du initierar samtal om du oroar dig över hur du. Festtips 1: Gästerna gör festen ! Det är gästerna som gör festen ! Mitt bästa tips är att blanda folk.


Jag har börjat fundera på att ha någon form av quiz. Och naturligtvis är det så att det är ännu lättare att hitta gemensamma samtalsämnen på en maskerad eller fest som har ett speciellt tema. Ett tema kan sättas efter intresse, men det finns också en del mer eller mindre klassiska teman som brukar vara populära oavsett vem som håller festen eller vilka gästerna är. Maskeringen som kan associeras till en egenskap hos gästen blir lätt ett samtalsämne på festen och fungerar bra som “ isbrytare ”. Dels ska gästerna förstå hur man har tänkt.


Mat och dryck kan du välja fritt. Förslag på samtalsämnen under kvällen, avsedda att ta till i händelse av pinsam tystnad: - Svarade hon verkligen ja? Brukar du ofta gå hit? Hur många var det som bara mimade i kyrkan under psalmerna?


Brudens vackra håruppsättning. Varför uppstår det alltid pinsamma tystnader? Ska vi gå hem till dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg