fredag 22 november 2019

Särbo tips

Att vara särbo kan se ut på olika sätt. Vissa ses bara på helgerna, andra delar mer av vardagen men har fortfarande två hushåll. Oavsett om du är sambo eller särbo är nyckeln till en fungerande relation att säga hur man vill ha det. Ta inte för givet att den andra förstår hur du tänker - berätta.


Värdefulla särbo-tips.

Lita på din partner fullt ut. Red ut alla konflikter när ni träffas. Men om man sedan väljer att sova över hos varandra, varför då vara särbo ? Eller kan det ändå finnas behov att ha sitt eget, fast man ibland sover över? Hur gör ni andra som är särbos ? Hur ofta umgås ni, hur ofta sover ni över, varför har ni valt att vara särbo ? Hur fungerar ekonomin om man blir gift särbo?


Jag är särbo , är i ett långdistansförhållande och vi har ingen möjlighet även ens om vi ville att bo tillsammans och han är inte heller intresserad av att skaffa barn eller gifta sig.

Inte ser jag mindre allvarligt på vårt förhållande eller älskar min partner mindre för det. Ni som lever som särbos , med eller utan barn, hur gillar ni det? Varför har ni valt det? Skulle ni välja annorlunda om ni kunde?


Intresserad av alla som lever som särbos och varit tilsammans ett tag (alltså inte de som nyss träffats) Någon som levt som sambo men valt att leva som särbo ? Veckans fråga till mig som jag valt ut är nog inte så ovanlig egentligen. Någon exakt siffra på antalet särbor i Sverige finns inte. Men nätet kryllar av frågor om ekonomilösningar och praktiska utvägar för par som ska separera – utan att göra slut. Trendanalytikern Stefan Nilsson, som liksom Sanna Lundell är 70-talist, menar att särbo -lösningen är en generationsfråga. Jag har pratat med honom om hur jag känner.


Det är inte så att vi är särbos pga att han inte vill att vi ska flytta ihop, utan vi tycker båda att det är lite tidigt. Speciellt jag, tror jag, eftersom jag bor i min första egna lägenhet sen 1½ år tillbaka och har trista erfarenheter sen mitt förra samboförhållande. Många pensionärer missar att utnyttja äldreförsörjningsstöd visar Pensionsmyndighetens uppskattning. Här går vi igenom bidragen du inte får missa. I synnerhet med tanke på att det förhållande tog slut strax därefter.


Så nu vill jag återigen ge mina bästa tips för distansförhållanden och kärlek på distans! Här hittar du mina tips för hur ni får ert distansförhållande att fungera.

Bor som särbo sen ett år tillbaka, o nu funkar det utmärkt. Det är svårare än vad jag trodde när vi tog beslutet att bo på olika orter. Att vi är särbos beror på att det är svårt att få jobb på samma ställe.


För att ta hand om vår kropp på bästa sätt behöver vi äta en näringsrik och varierad kost och ägna oss åt någon form av motion men även hjärnan behöver sitt för att må bra. Här kommer några tips på hur du blir bättre på att ta hand det du har i knoppen. Här finns faktablad med tips på hur du som förälder kan hjälpa och stötta ditt barn. Tipsen kan även användas av personal på till exempel förskola, skola eller korttidshem. Faktabladen är hämtade från Autismcenter små barn.


Om avståndet stärker er eller inte beror på hur ni hanterar er relation. Här är några tips för att du ska kunna försäkra dig om att du gör det bästa av situationen och ger ditt distansförhållande den bästa möjliga chansen: Planering i ett distansförhållande: Boka in telefondejter – och håll dig till dem! När ni flyttar ihop: Använd Konsumentverkets budgetkalkyl för att få en grov uppskattning av de gemensamma hushållsutgifterna, såsom mat, förbrukningsvaror och hemutrustning. Tips för att undvika konflikter!


Knappa in antal personer i ert hushåll, gå till fliken ”övrigt” och tryck på knappen ”hämta budgetsiffror”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg