fredag 22 november 2019

Samhällsvetenskapsprogrammet beteendevetenskap

Vi säljer digitala läromedel inom beteendevetenskap. Beställ nu för snabb leverans! Så här fungerar digitala läromedel. Läs mer här för bra information!


Här ska du få kunskaper i psykologi, sociologi och pedagogik.

Andra viktiga ämnen du får fördjupa dig är samhällsvetenskap, kommunikation rättskunskap, socialpsykologi, etnologi och socialantropologi. Det högskoleförberedande samhällsvetenskapsprogrammet ger en bred grund och riktar sig mot dig som är intresserad av hur människan agerar, tänker och känner i olika situationer. Inriktningen Beteendevetenskap är ett samlat namn för de kunskapsområden som sysslar med att iaktta och studera människans beteende. Varför gör folk som de. Klicka på en utbildning i listan för att läsa mer om den och få möjlighet att kontakta skolan genom att skicka in en intresseanmälan.


Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap är för dig som vill som vill sätta dig in i mänskligt beteende. Samhällsvetenskapsprogrammet på VRG ger dig en bred utbildning inom samhällsvetenskap, humaniora och ledarskap. Du lär dig hur ledarskap och kommunikation påverkar gruppers arbete, både på individ- och gruppnivå.

Beteendevetenskap Med ämnen som sociologi, psykologi, filosofi och kommunikation tar du ett kliv in i den samhällsvetenskapliga världen. Ledarskapskursen utvecklar dina ledaregenskaper och kursen i retorik förbereder dig för att bli en god talare under skoltiden och i det framtida yrkeslivet. Hon berättar om hur det är att studera på CyberGymnasiet, hur det är att plugga Beteendevetenskap , hur hos ser på sin framti och varför hon valde just sin utbildning. Allt fler arbetsgivare lägger resurser på personalens hälsa och utveckling och tar hjälp av beteendevetare. Beteendevetenskap på Midsommarkransens gymnasium Under utbildningen får du kunskap i vad som formar och påverkar oss människor.


En del av inlärningen sker genom rollspel och annan upplevelsebaserad undervisning, ett roligt sätt att se till att utveckla sina kunskaper i olika samhällsfrågor. Du kommer att få fördjupa din förståelse av människors agerande – både som individer och i grupp – och du kommer att få se på organisationer och samhällen ur olika perspektiv. I inriktningen ska eleverna fördjupa sin förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv.


Inriktningen beteendevetenskap ska ge kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Undervisningen på beteendeinriktningen utgår från människors möten och vad dessa möten gör med dig som människa. Jag har alltid varit intresserad av hur människors beteende påverkar samhäl let, därför valde jag beteendevetenskap. Drottning Blankas Gymnasieskola arbetar med tydliga profiler inom inriktningarna för att du ska få en känsla av att ditt intresse är tätt sammankopplat med kursernas innehåll. I våra case undersöker vi sambanden mellan språk, kultur och konst.


Dina förmågor att reflektera, analysera och ge feedback vässas och du kommer få utrymme att ta plats. Utbildningen ger dig goda kunskaper om människor och sociala relationer, olika kulturer och samhället vi lever i. Efter examen ska du ha fått kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Utbildningen ska utveckla dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum.

Antalet platser på utbildningen är begränsade. Var noga med att göra ett genomtänkt andra- och tredjehandsval. Kursöversikten presenteras med reservation för förändringar.


Ett sådant projekt kan till exempel handla om våra konsumtionsbeteenden. Du är intresserad av samhällsförhållanden i Sverige och övriga världen, av samspelet mellan individ och samhälle och hur människors livsvillkor varierar över tid och rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg